21 Μαΐου 2024

    Νέα συνταγή για κοτόπουλο με αλφρέντο σάλτσα

    Συστατικά:
    – 300 γρ. ζυμαρικά
    – 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε πλάγιες φέτες
    – 60 γρ. βούτυρο
    – 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    – 350 ml γάλα
    – 240 ml κρέμα γάλακτος
    – 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    – μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    – ελαιόλαδο
    – αλάτι
    – πιπέρι

    Τρόπος Μαγειρέματος:
    Ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού τα σουρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

    Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για γεύση. Προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το γάλα και την κρέμα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα σερβίρουμε ζεστά και απολαμβάνουμε τη μοναδική γεύση τους!

    Πηγή: tlife.gr

    Αφράτα ζυμαρικά με απολαυστική σάλτσα κοτόπουλου και αλφρέντο”
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα