1 Ιουλίου 2024

    Νόστιμα κανελόνια με μανιτάρια και γραβιέρα

    Υλικά:
    – 1 κουτί κανελόνια
    – 30 ml (6 κ. σούπας) ελαιόλαδο
    – 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, ψιλοκομμένα
    – 1 κιλό μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
    – 1 κουτάκι πορτσίνι αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
    – 4 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
    – 5 κλωνάρια θυμάρι
    – 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
    – 100 γρ. μετσοβόνε καπνιστό, τριμμένο
    – 2 φάκελοι μπεσαμέλ
    – 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

    Εκτέλεση:
    1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια και το θυμάρι. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
    2. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά κρατώντας 3 κ. σούπας.
    3. Γεμίζουμε τα κανελόνια με την προετοιμασμένη γέμιση και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο μεγάλο πυρέξ.
    4. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και απλώνουμε από πάνω την έτοιμη μπεσαμέλ.
    5. Πασπαλίζουμε με τα τυριά που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (αέρας) για 45 λεπτά και άλλα 5 λεπτά στο γκριλ για να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.

    Απολαύστε αυτά τα νόστιμα κανελόνια με μανιτάρια και γραβιέρα, ένα πιάτο που θα σας καταπλήξει με την γεύση του!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα