5 Ιουλίου 2024

    Ο αμερικανός συνθέτης Τσαρλς Φοξ δηλώνει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ανατριχιαστική

    Ο Τσαρλς Φοξ, ο αμερικανός συνθέτης και τραγουδοποιός που έγραψε το διάσημο τραγούδι “Killing Me Softly With His Song”, που απέσπασε το Grammy το 1973, έκανε δηλώσεις σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Ο μουσικός εμφανίστηκε στο Χόλιγουντ, στο Λος Άντζελες, όπου τιμήθηκε με αστέρι για την κατηγορία ηχογράφησης, μαζί με τους σταρ της μουσικής Πολ Γουίλιαμς και Νταϊάν Γουόρεν.

    Ο Charles Fox έχει συνθέσει μουσική για περισσότερες από 100 ταινίες και θεματικά τραγούδια για δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές. Σε συνέντευξή του, εξέφρασε τον φόβο του για την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς πιστεύει ότι αυτή δεν μπορεί να αντιγράψει τις αυθεντίες της μουσικής. Ο Φοξ τόνισε ότι η μουσική προέρχεται από την καρδιά του συνθέτη και αυτή η αυθεντικότητα δεν μπορεί να αντιγραφεί από ένα υπολογιστικό σύστημα.

    “Ως εκπαιδευμένος μουσικός, μπορώ να γράψω μουσική που θα ακούγεται σαν τους μεγάλους συνθέτες όπως ο Bach, ο Beethoven, ο Mozart ή ο Stravinsky, αυτό είναι απλά μια εκπαίδευση, μια μάθηση της τέχνης,” εξήγησε ο Φοξ. “Ωστόσο, δεν θα υπάρξει ποτέ αντίγραφο αυθεντικής μουσικής, καθώς αυτή προέρχεται απευθείας από την καρδιά του συνθέτη και από εκείνους που ακούνε και ανταποκρίνονται. Το μουσικό πεδίο συνεχώς εξελίσσεται.”

    Ο Φοξ παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει σε ποια κατεύθυνση θα εξελιχθεί η τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης, και τόνισε ότι κανείς δεν γνωρίζει. Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα προτιμούσε να παρακολουθήσει μια συναυλία που εκτελείται αποκλειστικά από Τεχνητή Νοημοσύνη. Στη θέση της, θα προτιμούσε να ακούσει κάποιον με αληθινή καρδιά, κάποιον που μπορεί να εκφράσει συναισθήματα μέσω της μουσικής του.

    Ο Τσαρλς Φοξ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η μουσική είναι κάτι περισσότερο από απλά ένας ήχος. Είναι η γλώσσα των συναισθημάτων, ένας τρόπος μεταφοράς συναισθημάτων και εμπειριών που δεν μπορούν να εκφραστούν με λόγια. Εφόσον η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν έχει μια καρδιά ή συναισθήματα, η μουσική που δημιουργεί δεν μπορεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

    Τελικά, είναι η αποδεικνύεται η πραγματική αξία της αυθεντικής μουσικής που προέρχεται από τις καρδιές των συνθετών και καταφέρνει να αγγίζει τις καρδιές των ακροατών. Εν αντιθέσει, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να παράγει μουσική παρόμοια με αυτή των μεγάλων συνθετών, αλλά δεν μπορεί να αγγίξει την αγαλλίαση της ανθρώπινης ψυχής που προκαλεί η αυθεντική μουσική.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα