24 Ιουνίου 2024

    Οι μαγειρικές περιπέτειες του ψητού καλαμαριού

    Υλικά:
    – 650 γρ. φρέσκο καλαμάρι, καλά καθαρισμένο
    – 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    – Χυμός από ½ πορτοκάλι
    – Ξύσμα από ¼ λεμόνι ακέραιο, προτιμήστε βιολογικό
    – 1 σκελίδα σκόρδο
    – 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
    – ½ κουτ. γλυκού κύμινο
    – Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    – 2 κλωναράκια φρέσκη ρίγανη (προαιρετικά)

    Εκτέλεση:
    Βήμα 1: Ξεκινώντας την προετοιμασία, πλένουμε το καλαμάρι και το χαράζουμε σε φέτες μόνο από μία πλευρά. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, το κύμινο και βυθίζουμε μέσα το καλαμάρι.

    Βήμα 2: Τοποθετούμε το καλαμάρι με τη μαρινάδα σε σακούλα μαριναρίσματος ή σε τάπερ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Αφού βγάλουμε το καλαμάρι από το ψυγείο, το αφήνουμε για λίγη ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και αφαιρούμε τη μαρινάδα.

    Βήμα 3: Αλατοπιπερώνουμε το καλαμάρι και το τοποθετούμε στη σχάρα σε υψηλή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Μπορούμε επίσης να το ψήσουμε στο γκριλ για 12-15 λεπτά.

    Βήμα 4: Σερβίρουμε το καλαμάρι και γαρνίρουμε με φρέσκη ρίγανη, αν επιθυμούμε.

    Απολαύστε το ψητό καλαμάρι με την προσωπική σας πινελιά και τα αγαπημένα σας συνοδευτικά!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα