20 Μαΐου 2024

    Γυναίκα και Καρκίνος: Μια Επιστημονική Ημερίδα που Τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας

    Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» διοργάνωσε μια επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Γυναίκα και Καρκίνος», στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ. Η ημερίδα γίνεται κάθε χρόνο, τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας, και αποτελεί μια υπέροχη ευκαιρία για διάλογο και ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο και τις γυναίκες.

    Η κα Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι., ανέλαβε να προλογίσει την ημερίδα και να μιλήσει για τη γιορτή της γυναίκας και τη σημασία της επιστήμης στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Επίσης, τόνισε τη σημασία της ένταξης του καρκίνου του πνεύμονα στην ημερίδα, καθώς ο αριθμός των περιστατικών αυξάνεται στις γυναίκες. Η κα Φωφώ Καλύβα, Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, επισήμανε την ανάγκη υποστήριξης των γυναικών και εξήρε το έργο του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. για τη βοήθεια και υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο.

    Στην ημερίδα παρέστησαν επίσης κορυφαίοι ειδικοί όπως ο κ. Αλέξανδρος Αρδαβάνης, Παθολόγος-Ογκολόγος, και ο κ. Αντώνης Χαρλαύτης, Χειρούργος Μαστού. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει τον καρκίνο μοιράστηκαν τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους και επισήμαναν τη σημασία της υποστήριξης από τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. και τους ιατρούς.

    Οι ειδικοί που μίλησαν στην ημερίδα ανέπτυξαν επίσης σημαντικά θέματα, όπως οι γυναικολογικοί καρκίνοι, ο καρκίνος του πνεύμονα και οι εξελίξεις στην ογκολογία. Επισημάνθηκε η ανάγκη για πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην ιατρική. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη σεξουαλικότητα των γυναικών και τον ρόλο της διατροφής και της άσκησης στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. και τις εκδηλώσεις του, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες https://www.anticancerath.gr/ και https://dikaiomamou.gr/, να ακολουθήσετε τον σύλλογο στο Facebook, ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 210 6468222.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα