16 Μαΐου 2024

    Ο Γεύσεις από τον Ελληνικό Παράδεισο στην Παγκόσμια Τράπεζα

    Ένα εξαιρετικό ταξίδι στην ελληνική γαστρονομία έζησαν οι εργαζόμενοι της Παγκόσμιας Τράπεζας, όταν προσκλήθηκαν σε ένα μοναδικό γεύμα με αποκλειστικά ελληνικά πιάτα. Το ελληνικό εστιατόριο «Our Mom, Eugenia» κέρδισε την ευκαιρία να μαγειρέψει για τους εργαζόμενους της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο πλαίσιο των Ημερών Ελληνικής Κληρονομιάς
    Ο Γεύσεις από τον Ελληνικό Παράδεισο στην Παγκόσμια Τράπεζα
    Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον και την Παγκόσμια Τράπεζα, οι οποίες αποφάσισαν να προσκαλέσουν το εστιατόριο «Our Mom, Eugenia», γνωστό για την αυθεντική ελληνική κουζίνα του, για να δημιουργήσει μια εξαιρετική γευστική εμπειρία για τους υπαλλήλους της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η σεφ Ευγενία Μαρκεσίνη-Χομπσον, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, συνεργάστηκε με τους σεφ της Παγκόσμιας Τράπεζας και μαγείρεψαν μαζί για να παρουσιάσουν την αυθεντική ελληνική κουζίνα σε περίπου 600 άτομα
    Ο Γεύσεις από τον Ελληνικό Παράδεισο στην Παγκόσμια Τράπεζα
    Το μενού περιλάμβανε μια πλούσια ποικιλία από ελληνικά πιάτα, όπως παστίτσιο, θαλασσινά, σπανακόπιτα, σούπες, αρνί κοκκινιστό, κοτόσουπα αυγολέμονο και φασολάδα, καθώς και ελληνικές σαλάτες και τυριά. Οι επισκέπτες είχαν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά γλυκά όπως μπακλαβάς, γαλακτομπούρεκο και πορτοκαλόπιτα. Την εμπειρία αυτή έκανε ακόμη πιο ξεχωριστή η παρουσία της Πρέσβη της Ελλάδας κα Αικατερίνης Νασίκα, η οποία μοιράστηκε με τη σεφ Ευγενία τη συνταγή για το αγαπημένο της σπανακόρυζο
    Η Ευγενία Μαρκεσίνη-Χομπσον, γνωστή ως η «Our Mom, Eugenia», έχει μια εντυπωσιακή πορεία στην κουζίνα. Μεγάλωσε στο νησί της Ζακύνθου και μάθε ολόκληρα τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας από τη γιαγιά της. Μετακόμισε στην Αθήνα όπου γνώρισε τον άντρα της και από το 2016, εστιάζει στη λειτουργία του Our Mom, Eugenia στο Βόρεια Βιρτζίνια. Εκεί, σερβίρει αυθεντικά ελληνικά πιάτα που έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές από μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως η Washington Post, η Wall Street Journal και περιοδικά της περιοχής
    Εκτός από την Ευγενία, η εμπειρία του Our Mom, Eugenia επεκτείνεται και στους δύο γιούς της, τον Alex και τον Phil. Ο Alex ξεκίνησε την καριέρα του στη διαφήμιση και τη δημοσιογραφία, αλλά ανακάλυψε το πάθος του για την τεχνολογία και εργάστηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ, προγραμματίζοντας ιστοσελίδες. Ο Phil, από την άλλη, ασχολήθηκε με το μπάσκετ και έπαιξε επαγγελματικά στην Ελλάδα και την Ιταλία. Και οι δύο υποστηρίζουν την λειτουργία του εστιατορίου και το όνομά του προέρχεται από την αγάπη και τον σεβασμό προς την μαμά τους, Ευγενία
    Το ελληνικό εστιατόριο Our Mom, Eugenia συνεχίζει να προσφέρει μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, με αυθεντικές γεύσεις και παραδοσιακή φιλοξενία. Η οικογενειακή του φιλοσοφία αντανακλάται σε κάθε πιάτο και κάθε στιγμή που περνάνε οι επισκέπτες του. Με αυτόν τον τρόπο, η Ευγενία και οι γιοί της φέρνουν κοντά στο κοινό την αγάπη τους για την ελληνική κουζίνα και την οικογένεια.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα