21 Μαΐου 2024

    Νέα συνταγή μεταμορφωμένη από τους αγαπημένους ρεβυθοκεφτέδες!

    Συστατικά
    1 κονσέρβα έτοιμα ρεβύθια, πλυμένα και σουρωμένα
    1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    ηλιέλαιο

    Τρόπος Εκτέλεσης
    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
    2. Λιώνουμε τα ρεβύθια και το κρεμμύδι στο μούλτι μέχρι να πολτοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πιάτο, ανακατεύοντας καλά την μάζα.
    3. Σχηματίζουμε μικρούς κεφτέδες από το μείγμα και τους αφήνουμε στην άκρη.
    4. Σε ένα δεύτερο πιάτο, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και αλευρώνουμε κάθε κεφτέ από όλες τις πλευρές.
    5. Σε μια τηγάνι, βάζουμε αρκετό λάδι και μόλις κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες ανά 3-4 κεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
    6. Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε ένα πιάτο που έχουμε προηγουμένως στρώσει με απορροφητικό χαρτί, για να απορροφήσει τυχόν υπόλειμμα λαδιού.
    7. Τους τοποθετούμε σε ένα ταψί και τους ψήνουμε για 10-15 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο.
    8. Τους σερβίρουμε με σος γιαούρτι ή τζατζίκι για ένα συναρπαστικό γευστικό ταξίδι!

    Απόλαυσε τους νέους ρεβυθοκεφτέδες και εντυπωσίασε τους πάντες με την μοναδική γεύση τους.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα