17 Μαΐου 2024

    Χρυσοί Σκούφοι 2024: Τα αναγνωρισμένα ελληνικά εστιατόρια που ξεχώρισαν – Πάρτε μια γεύση…

    Η γαστρονομία στην Ελλάδα παραμένει ένας εξαιρετικός προορισμός για τους λάτρεις του φαγητού και της καλής κουζίνας. Οι Χρυσοί Σκούφοι αναδεικνύουν κάθε χρόνο τους καλύτερους σεφ και εστιατόρια στην Ελλάδα. Και φέτος, ο ανανεωμένος θεσμός των Χρυσών Σκούφων μας χάρισε ακόμα μία ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις κορυφαίες γαστρονομικές δημιουργίες και τους κορυφαίους τόπους διασκέδασης στη χώρα
    Χρυσοί Σκούφοι 2024: Τα αναγνωρισμένα ελληνικά εστιατόρια που ξεχώρισαν - Πάρτε μια γεύση…
    Ο επαναπροσδιορισμένος θεσμός των Χρυσών Σκούφων προσφέρει μία ολοκληρωμένη εικόνα του γαστρονομικού τοπίου της Ελλάδας. Μέσα από την διοργάνωση αυτή, οι τάσεις, οι εξελίξεις και οι πιο ταλαντούχοι σεφ της χώρας αποκαλύπτονται στο ευρύ κοινό. Και φέτος, ο Έκτορας Μποτρίνι καταφέρνει να ξεχωρίσει, αποσπώντας δύο Χρυσούς Σκούφους. Τα δύο εστιατόριά του, το Etrusco στην Κέρκυρα και το Botrini’s Athens, καταλαμβάνουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Έτσι, ο Έκτορας Μποτρίνι συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του, αφού το Etrusco βρίσκεται στην κορυφή της “χρυσής λίστας” για όλα αυτά τα χρόνια.

    Συνολικά, φέτος αναδείχθηκαν 43 εξαιρετικά εστιατόρια, διασκορπισμένα σε όλη την Ελλάδα, τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική χώρα. Κυρίως τουριστικούς προορισμούς είναι αυτοί που συγκεντρώνουν την πλειονότητα των βραβείων, με 23 εστιατόρια στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και στη Χαλκιδική. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η Σαντορίνη φέτος διαθέτει οκτώ εστιατόρια με Χρυσό Σκούφο.

    Τα εστιατόρια που ακολουθούν πολύ κοντά, με βαθμολογία πάνω από 15 από 20, παίρνουν την τιμητική διάκριση “Top Notch”. Φέτος, 19 εστιατόρια ξεχώρισαν με τον τίτλο αυτό, αναγνωρίζοντας την κορυφαία γαστρονομική εμπειρία που προσφέρουν. Ένα επιπλέον βραβείο απονεμήθηκε και φέτος, αυτό του καλύτερου νέου εστιατορίου. Το Nyn Esti αναδείχθηκε ως το εστιατόριο που αξίζει ιδιαίτερη προσοχή και παρουσίασε μία φρέσκια γαστρονομική προσέγγιση. Τέλος, ο Θοδωρής Μωυσίδης έλαβε τον τίτλο του Chef Patissier 2024, αναγνωρίζοντας το ταλέντο και τη δημιουργικότητά του στην αρτοποιία
    Τα Χρυσοί Σκούφοι 2024 αποτελούν μία ευκαιρία να δούμε από κοντά την εξέλιξη της γαστρονομίας στην Ελλάδα και να απολαύσουμε την κορυφαία κουζίνα που προσφέρει. Οι βραβευμένοι σεφ και εστιατόρια αξίζουν τον σεβασμό και την αναγνώριση μας, καθώς συνεχίζουν να αναβαθμίζουν την γαστρονομική προσφορά της χώρας μας και να την καθιερώνουν στον παγκόσμιο χάρτη της κουζίνας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα