20 Μαΐου 2024

    Η νέα πρόταση της Fiat: Ένα υβριδικό Fiat 600 για όλες τις ανάγκες!

    Η Fiat παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο της μοντέλο, το 600e, στην κατηγορία των B-SUVs. Μετά από σχεδόν 25 χρόνια από το τελευταίο μοντέλο Seicento, η ιταλική εταιρεία επαναφέρει έναν εμβληματικό σχεδιασμό από την ιστορία της αυτοκίνησης. Αυτή τη φορά, ωστόσο, το νέο 600 είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρα, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες τάσεις της αυτοκίνησης. Η βάση του μοντέλου είναι η πλατφόρμα “e-CMP” του Ομίλου Stellantis, με μπαταρίες χωρητικότητας 54,0 kWh (50,8 kWh πραγματικής χωρητικότητας) και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 156 ίππων.

    Ενώ η Fiat επέλεξε αυτήν τη συγκεκριμένη έκδοση για να προσελκύσει την προσοχή του κοινού και να είναι προσαρμοσμένη στην εποχή μας, δεν θα είναι η μόνη επιλογή στη διαθεσιμότητα του μοντέλου. Σύμφωνα με το παράδειγμα της Jeep με το Avenger, η Fiat θα διαθέτει επίσης μια έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Πιο συγκεκριμένα, το νέο 600 θα είναι εφοδιασμένο με έναν τρικύλινδρο 1.2 Hybrid κινητήρα, που διαθέτει ένα σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης με 48 Volt. Η μέγιστη συνδυαστική απόδοση του κινητήρα αυτού είναι 129 ίπποι, με τον κινητήρα βενζίνης να αποδίδει 100 ίππους και τον ηλεκτροκινητήρα να προσφέρει 29 ίππους. Σε αυτήν την έκδοση, η μπαταρία μπορεί να κινήσει το νέο 600 αμιγώς ηλεκτρικά για μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, εφόσον η ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 30 χλμ/ώρα.

    Ένας εκπρόσωπος της Fiat ανακοίνωσε ότι το νέο 600 με τον κινητήρα 1.2 Hybrid θα είναι διαθέσιμο στην ιταλική αγορά με αρχική τιμή από 24.950 ευρώ. Η έκδοση αυτή θα είναι επίσης διαθέσιμη και σε άλλες χώρες, ιδιαίτερα σε χώρες όπου οι δημόσιες υποδομές φόρτισης είναι ακόμα ανεπαρκείς. Είναι πολύ πιθανό να βρεθεί και στην αγορά μας, με μια αρχική τιμή που θα είναι παρόμοια με αυτήν της Ιταλίας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα