20 Μαΐου 2024

    Η πολύτιμη ρίζα που καταπολεμά κρυολόγημα και στυτική δυσλειτουργία

    Η ρίζα του τζίνσενγκ, η οποία είναι γνωστή και ως “ρίζα της ζωής”, θεωρείται υπερτροφή και χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για τη θεραπεία διαφόρων δυσλειτουργιών. Οι θετικές επιδράσεις του στην υγεία αναγνωρίζονται έως και σήμερα και οι ιδιότητές του μελετώνται συνεχώς. Παρακάτω αναφέρονται κάποιες από τις κύριες ευεργετικές του δράσεις:

    Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

    Το τζίνσενγκ αποτελεί έναν ισχυρό σύμμαχο στην μάχη κατά των παθογόνων οργανισμών και των ιών, καθώς έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Μια μικρή κλινική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που πήραν συμπληρώματα τζίνσενγκ είχαν σχεδόν 50% μικρότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν ή να αρρωστήσουν με γρίπη. Επιπλέον, το τζίνσενγκ μπορεί να συντομεύσει τις μέρες ασθένειας όταν πάσχουμε.

    Βελτίωση των επιπέδων ενέργειας

    Οι ενώσεις του τζίνσενγκ, γνωστές ως τζινσενοσίδες, επιδρούν θετικά στον οργανισμό σε τρεις τρόπους: διατηρούν ισορροπία στο νευρικό σύστημα, καταπολεμούν τη φλεγμονή και εξισορροπούν τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Μελέτες έχουν δείξει ότι το τζίνσενγκ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κόπωσης και να αποτελέσει θεραπευτική εναλλακτική για αυτήν την κατάσταση.

    Προστασία της υγείας του εγκεφάλου

    Μελέτες έχουν δείξει ότι η ρίζα του τζίνσενγκ μπορεί να προστατεύσει από τη γνωστική έκπτωση και να βελτιώσει τη μνήμη. Επιπλέον, η κατανάλωση εκχυλίσματος τζίνσενγκ έχει δείξει θετική επίδραση στη βραχυπρόθεσμη μνήμη.

    Βελτίωση της στυτικής δυσλειτουργίας

    Το τζίνσενγκ μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της σεξουαλικής διέγερσης και να χαλαρώσει τους μύες του πέους, βελτιώνοντας τη στύση. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τζίνσενγκ μπορεί να έχει θετική επίδραση στη στυτική δυσλειτουργία.

    Ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα

    Το τζίνσενγκ μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην ευαισθησία στην ινσουλίνη. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τζίνσενγκ μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και να συμβάλει στη θεραπεία του διαβήτη.

    Μείωση της φλεγμονής

    Το τζίνσενγκ έχει επίσης αντιφλεγμονώδη δράση, βοηθώντας στη μείωση της φλεγμονής στον οργανισμό.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα