20 Μαΐου 2024

    Η πρωταθλήτρια 104 ετών που άλματα στο κενό με το αλεξίπτωτο ομορφαίνει τη ζωή της και καταρρίπτει ρεκόρ στο Βιβλίο Γκίνες! (βίντεο)

    Η πρωταθλήτρια 104 ετών που άλματα στο κενό με το αλεξίπτωτο ομορφαίνει τη ζωή της και καταρρίπτει ρεκόρ στο Βιβλίο Γκίνες! (βίντεο)

    Μια αιώνια νεαρή από το Σικάγο, στα 104 της χρόνια, επιδιώκει να καταρρίψει το ρεκόρ της γηραιότερης αλεξιπτωτίστριας στον κόσμο, αλλάζοντας τον τρόπο περπατήματος με ένα αλεξίπτωτο, κατά τη διάρκεια ενός άλματος tandem στο βόρειο Ιλινόις. Η πανέμορφη Ντόροθι Χόφνερ, με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο, ανακοίνωσε: “Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός!” προς τον ενθουσιωδώς περιμένοντα πλήθος, λίγο μετά την ασφαλή προσγείωσή της την περασμένη Κυριακή στο Skydive Chicago, που βρίσκεται περίπου 140 χιλιόμετρα από το “Πόλη του Ανέμου”, όπως αναφέρει το Guardian. Το Skydive Chicago αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία επαλήθευσης του τολμηρού επιτεύγματος της Hoffner, για να διαπιστώσει αν ξεπερνά το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ του Γκίνες, το οποίο σημειώθηκε μόλις τον Μάιο του τρέχοντος έτους από την 103χρονη Σουηδέζα Linnéa Ingegärd Larsson. Αυτό ήταν το δεύτερο άλμα της κυρίας, αφού είχε κάνει το πρώτο της βουτιά με αλεξίπτωτο στα 100 της χρόνια. Αρχικά διστάκτηκε, αλλά την έπεισαν να πηδήξει από το αεροσκάφος. Αυτή τη φορά όμως, ήταν πιο προετοιμασμένη. Οδήγησε τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή της από την Ένωση Αλεξιπτωτιστών των ΗΠΑ, στον οποίο ήταν δεμένη, προς την έξοδο του αεροπλάνου, σε ύψος 1.249 μέτρων. Για την Dorothy Hoffner, κάτοικο του Σικάγο, αυτό αποτελεί κορυφαία στιγμή ως το γηραιότερο άτομο που έχει κάνει άλμα με αλεξίπτωτο tandem. Το συνολικό άλμα διήρκεσε επτά λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της απαλής καθόδου με το αλεξίπτωτο. Κατά την προσγείωση, οι φίλοι της έσπευσαν να γιορτάσουν την επιτυχία της, ενώ κάποιος της έφερε το περπάτημά της! “Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία”, δήλωσε εκστασιασμένη. Παρά το γεγονός πως σχεδιάζει να γιορτάσει τα 105α γενέθλιά της τον Δεκέμβριο, η Χόφνερ σκέφτεται ήδη την επόμενη περιπέτειά της: μια βόλτα με αερόστατο. “Ποτέ δεν το έχω δοκιμάσει”, σχολίασε.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα