20 Μαΐου 2024

    Η υπόσχεσή μας προς την Έρση: Ένα ταξίδι ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο”

    Η συγκλονιστική ιστορία της κυρίας Έρσης και η πάλη μας να την τιμήσουμε κάθε βράδυ αποτελεί ένα αφήγημα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Ανακοινώνοντας την υπόσχεσή μας, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στον ανεπανάληπτο κόσμο αυτής της γυναίκας, που ανέδειξε μέσα από το κέντημά της την παρελθούσα ευτυχία και τις απώλειες που έχουμε υποστεί.

    Οι περιγραφές της εμφάνισης της κυρίας Έρσης, με τα χαρακτηριστικά της και τις εικόνες που συνδέονται με τον μύθο του Οδυσσέα, διαμορφώνουν το περίγραμμα μιας γυναίκας που πλησιάζει τους ανθρώπους μέσα από την πίστη. Η πορεία της κυρίας Έρσης προς τη θάλασσα αναδεικνύει τον αγώνα της και την αντίθεση ανάμεσα στον ζωογόνο θάνατο και τη ζωή. Ένα τραπέζι με εξωτικά φυτά και ένα έκκεντρο φως αποτελούν το σημείο ανακούφισης και ασφάλειας για τους αγαπημένους μας που έχουν αφήσει αυτόν τον κόσμο.

    Μέσα από αυτό το ταξίδι μεταξύ ζωής και θανάτου, αναγνωρίζουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε μαζί μας τους αγαπημένους που έχουν φύγει, και μέσα από την προσευχή και την ανάμνησή μας, τους αγγίζουμε και βρίσκουμε ανακούφιση. Κάθε βράδυ, παλεύουμε να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας προς την Έρση και την παρέα μας, με την ελπίδα ότι ο εαυτός μας και αυτοί θα εξελιχθούν μέσα από αυτήν την εμπειρία περισσότερο από ποτέ.

    Καθώς ανεβαίνουμε τον βράχο προς την επίτευξη αυτής της υπόσχεσης, ανακαλούμε τα λόγια της Weil: “Η υπέρτατη επιλογή για κάθε ψυχή είναι ίσως η επιλογή μεταξύ αλήθειας και ζωής”. Αυτή η αναγνώριση μάς καθοδηγεί και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το ταξίδι αυτό, με πίστη και αφοσίωση.

    Έτσι, υπογράφω αυτές τις γραμμές εντελώς αφοσιωμένος στο νέο μας ταξίδι. Όπως και οι προκάτοχοί μας, αφήνουμε το σημάδι μας σε αυτήν την ιστορία και ελπίζουμε ότι θα ακουστεί και θα ανακουφιστεί η ψυχή της κυρίας Έρσης και όλων εκείνων που αγαπήσαμε και έχουμε χάσει.

    Κωνσταντίνος Παπασωτηρόπουλος
    Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2024
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα