20 Μαΐου 2024

    Η 166η Αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων: Οι Ήρωες της Υγείας στο Καστελόριζο

    Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό της εξαιρετικά αγαπητής και ανεκτίμητης ομάδας των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μία ακόμα αποστολή στο Καστελόριζο, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας. Μια εξαιρετική κίνηση συνεργασίας ανάμεσα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), την «Αναγέννηση και Πρόοδος», και την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Από το 2014, οι ΚΙΜ έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 164 αποστολές σε απομακρυσμένες περιοχές, προσφέροντας ανεκτίμητες ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους των νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας. Ασθενείς από απομακρυσμένα μέρη έχουν την ευκαιρία να λάβουν εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη από έμπειρους επαγγελματίες των ΚΙΜ, οι οποίοι καλύπτουν μια ευρεία γκάμα ιατρικών ειδικοτήτων.

    Για την αποστολή στο Καστελόριζο, οι ΚΙΜ θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εξειδικευμένους γιατρούς από διάφορες ειδικότητες. Αναλυτικά, η ομάδα ιατρών περιλαμβάνει καρδιολόγο, ορθοπαιδικό, γενικό ιατρό – διαβητολόγο, γυναικολόγο, ακτινολόγο, οφθαλμίατρο, οδοντίατρο, γενικό χειρουργό, ωτορινολαρυγγολόγο, νευρολόγο, παιδίατρο, διατροφολόγο, ουρολόγο και ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο.

    Τα ιατρεία θα λειτουργήσουν στο Κέντρο Υγείας και οι εξετάσεις θα περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα ιατρικών εξετάσεων. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία, ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος, μέτρηση οστικής πυκνότητας, ηλεκτροκαρδιογράφημα, triplex καρδιάς, holter ρυθμού, χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστού, έλεγχος κιρσών, αφαίρεση σμηγματογόνων κύστεων, λιπωμάτων και σπίλων, έλεγχος και υπέρηχος προστάτη, ουρολογική εξέταση, υπέρηχος μαστών, υπέρηχος άνω και κάτω κοιλίας, υπέρηχος θυρεοειδούς, τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (Πολύποδας), τεστ Παπανικολάου, κολπικός υπέρηχος, έλεγχος οπτικής οξύτητας, μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης βυθοσκόπηση, πνευμονολογική εξέταση, σπιρομέτρηση, ακοόγραμμα, τυμπανόγραμμα, ενδοσκόπηση, έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά και ορθοπαιδική εξέταση, διάγνωση νευρολογικών παθήσεων, ανίχνευση Μαθησιακών Δυσκολιών, ενδοστοματική εξέταση παιδιών και ενηλίκων, διατροφική αξιολόγηση, λιπομέτρηση, μάθημα Ά βοηθειών και έλεγχος πτώσεων.

    Η αξιέπαινη πρωτοβουλία των ΚΙΜ στο Καστελόριζο θα συνδυαστεί επίσης με το Πρόγραμμα Πρόληψης και Ανίχνευσης Κινδύνου Πτώσεων, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Sports Excellence (SE) και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, ΠΓΝ “ATTIKON”. Ειδικά για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω που αισθάνονται αδυναμία ή/και αστάθεια όταν σηκώνονται ή περπατούν, έχουν πέσει πρόσφατα ή φοβούνται ότι θα πέσουν, και χρειάζονται βοήθεια για να περπατήσουν, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν αξιολόγηση.

    Για να κλείσετε ραντεβού για την αποστολή στο Καστελόριζο, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των ΚΙΜ (https://mykim.gr) ή να κατεβάσετε την εφαρμογή MyKIM από το Playstore ή το Appstore. Επίσης, για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο +30 210 2447694 (Δευτέρα – Παρασκευή, 13:00-16:00).
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα