6 Ιουλίου 2024

    Καρδιοχειρουργία στο ΥΓΕΙΑ: Η επιστροφή του πρωτοπόρου καθηγητή Θεόδωρου Κωφίδη

    Το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ ανακοίνωσε μια αποκλειστική συνεργασία με τον καθηγητή Καρδιοχειρουργικής του Εθνικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Σιγκαπούρης, κ. Θεόδωρο Κωφίδη. Αυτή η συνεργασία ανοίγει τον δρόμο για σημαντικές εξελίξεις στην ιατρική, την έρευνα και την εκπαίδευση στην Ελλάδα, με το υψηλό επιστημονικό επίπεδο που χαρακτηρίζει τον Ομίλο HHG. Αυτή η συνεργασία αποτελεί ορόσημο για την καινοτομία, την έρευνα και την εκπαίδευση, με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας ως παγκόσμιου ηγέτη στις θεραπείες καρδιάς.

    Ο κ. Κωφίδης θα ηγηθεί του Διεθνούς Κέντρου Καρδιάς Ελλάδος ΥΓΕΙΑ, που αποτελεί τμήμα του νοσοκομείου. Το κέντρο αυτό θα εφαρμόσει καινοτόμες πρακτικές στον τομέα των καρδιολογικών και καρδιοχειρουργικών παθήσεων, ενισχύοντας τις υπηρεσίες καρδιοχειρουργικής του Ομίλου HHG και εστιάζοντας στην έρευνα και την εκπαίδευση. Το Διεθνές Κέντρο Καρδιάς Ελλάδας ΥΓΕΙΑ θα λειτουργήσει ως κέντρο αναφοράς για θεραπείες καρδιάς και θα συνεργαστεί με διεθνή επιστημονικά κέντρα, ενισχύοντας τον ιατρικό τουρισμό στην Ελλάδα.

    Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης, τόνισε την πεποίθηση του ότι η συνεργασία αυτή θα συμβάλει στο να γίνει το νοσοκομείο πρότυπο στην ιατρική περίθαλψη. Από την πλευρά του, ο κ. Πάνος Βάρδας, Συντονιστής Τομέα Καρδιάς του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, εξέφρασε τη χαρά του για την άφιξη του κ. Κωφίδη και τόνισε τη σημασία της πρωτοπορίας και της καινοτομίας για τον Ομίλο.

    Ο κ. Κωφίδης επισήμανε την χαρά του που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 36 χρόνια και τόνισε τη σημασία του Διεθνούς Κέντρου Καρδιάς Ελλάδας ΥΓΕΙΑ για τη βελτίωση της εμπειρίας του ασθενούς, την υποστήριξη των επιστημονικών προσπαθειών και την προώθηση της Ελλάδας ως κέντρο καρδιολογικού τουρισμού. Ο κ. Κωφίδης έχει πλούσια επαγγελματική πορεία, καταλαμβάνοντας πολλές σημαντικές θέσεις στον τομέα της καρδιοχειρουργικής και έχοντας εισαγάγει πολλές καινοτόμες τεχνολογίες. Επιστρέφει στην Ελλάδα με σκοπό να συνεισφέρει στον ασθενή, τους συναδέλφους του επιστήμονες και την χώρα του.

    Η συνεργασία αυτή εγείρει τις προσδοκίες για κορυφαίες εξελίξεις στον τομέα της καρδιοχειρουργικής στην Ελλάδα και ανοίγει νέους ορίζοντες για την υγεία και την ιατρική εκπαίδευση στη χώρα μας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα