21 Μαΐου 2024

    Μουσική: Τα οφέλη της στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό

    Η περίοδος πριν και μετά τον τοκετό έχει εκτός από χαρές, δυσκολίες και προκλήσεις. Η μουσική μπορεί να βοηθήσει συναισθηματικά κάθε μητέρα και να την προετοιμάσει κατάλληλα ώστε να απολαύσει πλήρως τον ερχομό του παιδιού της και το νέο της απαιτητικό ρόλο. Άλλωστε, αξίζει να βιώνουμε αυτήν την περίοδο απαλλαγμένες από αγωνίες, άγχη, σύγχυση ή αισθήματα μοναξιάς. Η θεραπευτική δύναμη της μουσικής μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε πιο δυνατές και πιο έτοιμες να καλύψουμε τις ανάγκες του μωρού μας μα και τις δικές μας.

    Μουσική για βελτίωση της συνολικής υγείας και ευεξίας. Ακούγοντας την αγαπημένη μας μουσική και κάνοντας παράλληλα ασκήσεις χαλάρωσης όπως βαθιές εισπνοές ή αφήνοντας το σώμα μας να κινηθεί απαλά και ρυθμικά στο ρυθμό ενός τραγουδιού, μπορούμε να διώξουμε τις αρνητικές σκέψεις μακριά και να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κοινούς φόβους της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, με τη μουσική ενισχύεται η σύνδεσή μας με το μωράκι μας, βοηθώντας μας να συνειδητοποιήσουμε από νωρίς την παρουσία του παιδιού μας και να συνδεθούμε ακόμη περισσότερο μαζί του.

    Η διάθεσή μας ανεβαίνει με την μουσική. Η μουσική συμβάλλει στην απελευθέρωση ενδορφινών και ντοπαμίνης, ουσίες που μειώνουν το άγχος και μας κάνουν πιο ευτυχισμένους. Έτσι, αμέσως νιώθουμε πιο χαλαροί και χαρούμενοι. Επιπλέον, το έμβρυο μπορεί να αντιληφθεί αυτά τα θετικά συναισθήματα που βιώνει η μαμά του και να τα νιώθει και ο ίδιος.

    Η μουσική ενισχύει το ανοσοποιητικό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μουσική συσχετίζεται με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας έτσι στην επίτευξη μιας υγιούς εγκυμοσύνης.

    Ο τοκετός είναι μια σημαντική στιγμή για τη μητέρα και το παιδί. Βάζοντας τη μουσική να παίζει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του τοκετού, είναι πιθανό να αισθανθείτε πιο χαλαρές εσείς και το μωρό σας. Από τη μια πλευρά, θα έχετε λιγότερο άγχος, και από την άλλη, το μωράκι σας θα νιώσει οικεία και ασφαλή μόλις φέξει τα μάτια του στον κόσμο.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα