20 Μαΐου 2024

    Μυκητιάσεις και τραυματισμοί στην άμμο

    Στην άμμο της παραλίας δεν απλώς χτίζουμε παλάτια και κάστρα! Περπατάμε, τρέχουμε, κάνουμε γυμναστική, παίζουμε beach-volley και ρακέτες. Περνάμε το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών μας πάνω σε αυτήν, κάτω από την ομπρέλα ή στην ευεργετική σκιά ενός δέντρου. Η περπατημένη άμμος μπροστά στο κύμα αποτελεί μία από τις καλύτερες ασκήσεις, καθώς η επιφάνεια της προσφέρεται για να καταπολεμήσει την κούραση των ποδιών και την πλατυποδία. Επιπλέον, σε ορισμένες παραλίες, η άμμος με το μείγμα του αλατιού και άλλων συστατικών του θαλασσινού νερού προσφέρει εκπληκτικό πίλινγκ στο σώμα.

    Ωστόσο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κατά την παραμονή μας στην άμμο. Μπορεί να κρύβονται μυκήτες, αιχμηρά αντικείμενα και άλλοι κίνδυνοι. Για παράδειγμα, μπορούμε να προκαλέσουμε μυκητιάσεις αν καθίσουμε πάνω σε βρώμικη ή υγρή πετσέτα. Επίσης, είναι σημαντικό να φοράμε αντιολισθητικές σαγιονάρες για προστασία από τυχόν μυκητιάσεις ή τραυματισμούς. Όταν παίζουμε στην άμμο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για τυχόν τραυματισμούς και να εφαρμόζουμε ψυχρά πακέτα και επίδεσμο σε περίπτωση διαστρέμματος.

    Επιπλέον, είναι σημαντικό να συμμορφωνόμαστε με ορισμένους κανόνες και υποχρεώσεις κατά την παραμονή μας στην παραλία. Δεν πρέπει να αφήνουμε απορρίμματα, να σβήνουμε τσιγάρα στην άμμο ή να ενοχλούμε τους άλλους παραθεριστές. Επίσης, αν πηγαίνουμε με το κατοικίδιο μας, πρέπει να κρατάμε την περιοχή καθαρή και να μην εμποδίζουμε την πρόσβαση στις θαλάσσιες ράμπες για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα