20 Μαΐου 2024

    Νέα καλλιτεχνική περιήγηση στην πόλη: Τρία αξιοσημείωτα εικαστικά γεγονότα την Τρίτη 25 Απριλίου

    Η προσεχής Τρίτη υπόσχεται μια συναρπαστική βόλτα στην πόλη, καθώς τρεις φανταστικές εκθέσεις θα παρουσιαστούν στο κοινό. Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες για καθεμία από αυτές:

    “Συγγράμματα της Αναπνοής: Μια αρχειακή επίδειξη” από τους Πάσκουα Βοργιά και Παύλο Φυσάκη
    Ξεκινάμε την περιήγησή μας με μια επίσκεψη στην έκθεση που παρουσιάζεται στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Στην έκθεση με τίτλο “Συγγράμματα της Αναπνοής”, οι δημιουργοί Πάσκουα Βοργιά και Παύλος Φυσάκης εστιάζουν στην αναζήτηση των στρατηγικών που διαμορφώνουν τη μνήμη. Στο έργο τους, συνδυάζουν αρχειακά δεδομένα, οικογενειακά αντικείμενα και ιστορικά ντοκουμέντα για να δημιουργήσουν ένα ανοιχτό βιβλίο, το οποίο παρουσιάζει τη μοναδική σύνδεση μεταξύ παρελθόντος και παρόντος. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 Απριλίου έως τις 17 Μαΐου.

    “Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής” του Κάρολου Σκυριανού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
    Συνεχίζουμε την περιήγηση μας με μια επίσκεψη στην αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Κάρολου Σκυριανού, που φιλοξενείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ο Κάρολος Σκυριανός ήταν ένας αγωνιστής ζωγράφος που αφιέρωσε τη ζωή του στη Γνώση. Η έκθεση παρουσιάζει έργα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της εξορίας του, όπου ο ίδιος αντιμετώπιζε προκλήσεις και περιορισμούς. Ο Σκυριανός δημιουργεί έργα που σπάνε τα στερεότυπα και απεικονίζουν την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 6 Μαΐου.

    “Παράλληλα” από την Αμαλία Κορωνάκη στην Chili Art Gallery
    Η τελευταία εκθεση που θα επισκεφτούμε είναι η “Παράλληλα” της Αμαλίας Κορωνάκη, που θα παρουσιαστεί στην Chili Art Gallery. Η Κορωνάκη δημιουργεί έργα που αποτυπώνουν την πόλη, επηρεασμένα από τις περιπλανήσεις της στην Αθήνα και τη Κωνσταντινούπολη. Τα έργα της δημιουργούν μια παράλληλη διάσταση, ενώ εστιάζουν στην ανθρώπινη εμπειρία και την καθημερινή ζωή στην πόλη. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη για φυσική παρουσία μέχρι τις 6 Μαΐου και συγχρόνως θα είναι διαθέσιμη διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ARTgrID.

    Ανυπομονούμε να απολαύσουμε αυτές τις πολυσυλλεκτικές εκθέσεις και να αναζήσουμε τις εμπνευσμένες δημιουργίες των καλλιτεχνών. Μια βόλτα στην πόλη που σίγουρα θα μας αναζωογονήσει!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα