20 Μαΐου 2024

    Νέα παραγωγή του μπαλέτου “Κάρμεν” από την ΕΛΣ: Ένα ταξίδι στον κόσμο του Έρωτα και της Ελευθερίας

    Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μια νέα παραγωγή του μπαλέτου “Κάρμεν”, σε χορογραφία του διάσημου Σουηδού χορογράφου Γιόαν Ίνγκερ. Αυτή η παραγωγή, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 στη Μαδρίτη από το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας, θα παρασταθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ για έξι μοναδικές παραστάσεις από τις 7 Φεβρουαρίου 2024.

    Ο Γιόαν Ίνγκερ, ένας από τους σημαντικότερους χορευτές και χορογράφους της εποχής μας, έχει δημιουργήσει μια μοναδική εκδοχή του κλασικού έργου των Ροντιόν Σεντρίν – Ζωρζ Μπιζέ. Σε αυτή την παραγωγή, η “Κάρμεν” αναδεικνύεται ως σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας, με έναν νέο τρόπο προσέγγισης από τον Ίνγκερ.

    Στην παραγωγή του Ίνγκερ, η ιστορία της “Κάρμεν” παρουσιάζεται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, μιας αθώας ματιάς που αποκαλύπτει τη βία και την αγωνία των χαρακτήρων. Έτσι, ο Ίνγκερ προτρέπει το κοινό να ανακαλύψει τη δράση της ιστορίας μέσα από το φίλτρο της αθωότητας. Η χορογραφία αυτή προσφέρει μια νέα, συναρπαστική ερμηνεία του γνωστού μυθικού έργου.

    Γιόαν Ίνγκερ, με πολυάριθμες επιτυχημένες δημιουργίες στο ενεργητικό του, έχει συνεργαστεί με μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες χορού, όπως το Nederlands Dans Theater, το Εθνικό Σουηδικό Μπαλέτο και το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας. Έχει λάβει πολλά βραβεία και αναγνωρίσεις για το έργο του, ενώ αυτή τη στιγμή είναι επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Take Off Dance, ενός προγράμματος εκπαίδευσης για νεαρούς χορευτές στη Σεβίλλη.

    Η παραγωγή του “Κάρμεν” περιλαμβάνει εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, καθώς και μια πρωτότυπη μουσική ενορχήστρωση από τον ‘Αλβαρο Ντομίνγκεθ Βάθκεθ, η οποία «συνομιλεί» με την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μαρκ ‘Αλβαρεθ. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα διευθύνει ο Έκτορας Ταρτανής, ο οποίος είναι ο νέος επικεφαλής αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Κάτω Βαυαρίας.

    Η ΕΛΣ προσφέρει επίσης 300 δωρεάν θέσεις σε ανέργους για τη γενική δοκιμή του μπαλέτου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024. Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων γίνεται στο εκδοτήριο της Ticket Services με την επίδειξη δελτίου ανεργίας και δελτίου ταυτότητας.

    Μην χάσετε αυτήν την εξαιρετική παραγωγή του μπαλέτου “Κάρμεν”, που υπόσχεται να σας ταξιδέψει σε έναν κόσμο γεμάτο πάθος και επιθυμία για ελευθερία. Κάντε κράτηση των εισιτηρίων σας τώρα και απολαύστε αυτήν την συναρπαστική χορογραφική εμπειρία.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα