4 Ιουλίου 2024

    Νέα Συνταγή για Πιτάκια με Σπανάκι

    Συστατικά:
    – 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    – 300 ml ελαιόλαδο
    – 125 ml χλιαρό νερό
    – 1 κ.γ. αλάτι

    Για τη γέμιση θα χρειαστείς:
    – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    – 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    – 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο
    – 1/2 ματσάκι άνηθο
    – 150 γρ. φέτα

    Τρόπος Παρασκευής:
    Ξεκινάμε αποθέτοντας το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Με τα χέρια μας ζυμώνουμε τα συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

    Στη συνέχεια, αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε. Σταματάμε να ρίχνουμε νερό όταν η ζύμη δεν κολλάει πλέον στα χέρια μας.

    Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη για λίγη ώρα, ώστε η ζύμη να ξεκουραστεί.

    Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη. Τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά πριν το αποσύρουμε από την εστία. Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.

    Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και τοποθετούμε τη ζύμη. Την ανοίγουμε με τον πλάστη και την κόβουμε χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι.

    Τοποθετούμε 1 κουταλιά γέμισης σε κάθε κομμάτι ζύμης και τα κλείνουμε σε μορφή μισοφέγγαρου.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε τα πιτάκια με σπανάκι σε ένα ταψί φούρνου, όπου έχουμε προηγουμένως στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε για 50 λεπτά.

    Αφήνουμε τα πιτάκια να κρυώσουν λιγάκι και σερβίρουμε.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα