20 Μαΐου 2024

    Νέες κυκλοφορίες ξένης λογοτεχνίας για τον Οκτώβριο

    Ο Οκτώβριος έφτασε και μαζί του φέρνει πολλές πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες στο χώρο της ξένης λογοτεχνίας. Στη συνέχεια, θα κάνουμε μια επισκόπηση των πέντε κυριότερων βιβλίων που δεν πρέπει να χάσετε αυτόν τον μήνα.

    1. “Χερστ 07769” από τον Λάσλο Κρασναχόρκαϊ – Μετάφραση: Μανουέλα Μπέρκι (Εκδόσεις Πόλις)

    Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχόρκαϊ επιστρέφει με ένα νέο αριστούργημα που έχει ως τίτλο “Χερστ 07769”. Μεταμφιέζοντας την περιπέτεια ενός καθαριστή τοίχων που ζει σε μια μικρή πόλη της Θουριγγίας, ο Κρασναχόρκαϊ δημιουργεί ένα συναρπαστικό περιβάλλον γεμάτο μυστήριο και πολιτική αλληγορία. Με τον χαρακτηριστικό στυλ του και την εξαιρετική πειραματική γραφή του, ο Κρασναχόρκαϊ μας οδηγεί σε έναν κόσμο γεμάτο αστυνομικές υποθέσεις και απροσδόκητες ανατροπές.

    2. “Περιπλανώμενοι Εβραίοι” από τον Τζόζεφ Ροθ – Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου-Άγγελος Αγγελίδης (Εκδόσεις Άγρα)

    Ο Τζόζεφ Ροθ εξερευνά τη μοίρα των προγόνων του, των Εβραίων της Ανατολικής Ευρώπης, στο πολυαναμενόμενο βιβλίο του με τίτλο “Περιπλανώμενοι Εβραίοι”. Με ρεαλιστικό ύφος και αυτοβιογραφικά στοιχεία, ο Ροθ μας μεταφέρει σε μια εποχή όπου ταξίδια και περιπλάνηση ήταν αναπόφευκτα για εκατομμύρια Εβραίους. Μέσα από μια συναρπαστική αφήγηση, ο Ροθ αναδεικνύει τον αγώνα και τις αντιξοότητες που αντιμετώπιζαν οι Εβραίοι κατά τη διάρκεια της διωγμένης τους ιστορίας.

    3. “Προσωπικότητα και Εξουσία” από τον Ίαν Κέρσο – Μετάφραση: Κωστής Πανσέληνος (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια)

    Ο Βρετανός ιστορικός Ίαν Κέρσο εξετάζει τους ηγέτες που διαμόρφωσαν τον 20ο αιώνα στο βιβλίο του “Προσωπικότητα και Εξουσία”. Μελετώντας τις ζωές και τις δράσεις ηγετών όπως ο Λένιν, ο Μουσολίνι και ο Στάλιν, ο Κέρσο αναδεικνύει τη σημασία της ηγεσίας σε κρίσιμες περιόδους και αναρωτιέται για την αποδοχή της “εξουσίας ενός ανδρός”. Ένα βιβλίο που παρέχει βαθύτερη κατανόηση των ηγετικών προσώπων που σημάδεψαν τον πολιτικό χάρτη του παρελθόντος αιώνα.

    4. “Τα περιθώρια και η υπαγόρευση” από την Έλενα Φερράντε – Μετάφραση: Δήμητρα Δότση (Εκδόσεις Πατάκης)

    Η Έλενα Φερράντε, γνωστή και ως Φεράντε, αποκαλύπτει τη φωνή της γυναικείας συγγραφέως μέσα από τη συλλογή του βιβλίου “Τα περιθώρια και η υπαγόρευση”. Μελετώντας την περιφέρεια της γυναικείας συγγραφής και την αναγνωρισιμότητα με βάση το φύλο, η Φερράντε εξετάζει την επιρροή σημαντικών φυματίων της λογοτεχνίας όπως η Γκασμπάρα Στάμπα και η Τζορτζ Έλιοτ. Ένα βιβλίο που ανοίγει συζητήσεις για την αναγνώριση της γυναικείας φωνής και τη σημασία της συγγραφής ανεξάρτητα από το φύλο.

    5. “Κανείς δε μιλάει γι’ αυτό” από την Πατρίσια Λόκγουντ – Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά (Εκδόσεις Ψυχογιός)

    Το μπεστ σέλερ “Κανείς δε μιλάει γι’ αυτό” της Πατρίσια Λόκγουντ μας μεταφέρει στον χαοτικό κόσμο του διαδικτύου. Με χιούμορ και ποιητική γραφή, η Λόκγουντ αναλύει τις παράδοξες και κωμικές στιγμές που ζούμε στη διαδικτυακή εποχή. Ένα βιβλίο που αποτυπώνει μελαγχολικά την ανθρώπινη εμπειρία και μας ωθεί να αναρωτηθούμε για τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με την τεχνολογία και τις σχέσεις μας στον ψηφιακό κόσμο.

    Αυτές είναι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες ξένης λογοτεχνίας για τον Οκτώβριο. Μην χάσετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε νέα έργα και να εμπλακείτε σε συζητήσεις γύρω από αυτά τα σπουδαία ονόματα της λογοτεχνίας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα