4 Ιουλίου 2024

    Νέες προτάσεις και επαφή μεταξύ ΠΙΣ και Υπουργείου Υγείας

    Σε μια πρώτη συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Δρ Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, και του νέου υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, συζητήθηκαν ορισμένα σημαντικά θέματα που αφορούν τον τομέα της υγείας στην Ελλάδα.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η αντιπροσωπεία του ΠΙΣ παρουσίασε ένα υπόμνημα με θεματικές προτάσεις και αιτήματα των γιατρών. Ο κ. Γεωργιάδης δείχνει διάθεση για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, υιοθετώντας ορισμένες από τις προτάσεις που του υποβλήθηκαν.

    Ορισμένες από αυτές τις προτάσεις περιλαμβάνουν την πλήρη εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων, την αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις και την εφαρμογή μιας πιο οικονομικά αποδοτικής προσέγγισης στις εξετάσεις. Επιπλέον, διαπιστώνεται η διάθεση της εφαρμογής του αρχήματος clawback, πρωτογενούς και δευτερογενούς, με σκοπό την ορθολογιστική επιβολή επιβαρύνσεων και στα εργαστήρια. Τέλος, συζητήθηκε και η αποζημίωση των ιατρών για αιμοληψίες και διαγνωστικές εξετάσεις.

    Η συνάντηση αυτή αποτελεί ένα ενθαρρυντικό βήμα για την ανάπτυξη και βελτίωση του τομέα της υγείας στην Ελλάδα. Η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ των γιατρών και των αρμόδιων αρχών είναι απαραίτητες για την επίτευξη των αναγκαίων βελτιώσεων στον τομέα της υγείας και την ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών. Αναμένουμε τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας και την υλοποίηση των προτεινόμενων μέτρων προς όφελος του ελληνικού συστήματος υγείας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα