20 Μαΐου 2024

    Νέος τύπος μόδας: Η επαναστατική προσέγγιση του Yuima Nakazato στον σχεδιασμό

    περιγράφει την έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Δαντέλας και Μόδας στο Καλαί της Γαλλίας, αποκαλύπτοντας την καινοτόμο προσέγγιση του Ιάπωνα σχεδιαστή Yuima Nakazato. Η έκθεση, με τον τίτλο “Yuima Nakazato Beyond Couture”, αναδεικνύει την σύνδεσή του μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας, αναδεικνύοντας τη βιώσιμη μόδα που εμπνέεται από την υψηλή ραπτική και την ιαπωνική παράδοση.

    Ο Yuima Nakazato, που γεννήθηκε στην Ιαπωνία το 1985, αποφοίτησε από τη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αμβέρσας το 2008 και έκτοτε έχει κερδίσει πολλά βραβεία. Η μεταπτυχιακή του κολεξιόν το 2008 εισήγαγε την τεχνική origami στον χώρο της μόδας, αποσπώντας το Βραβείο Καινοτομίας. Από το 2016, παρουσιάζει τις συλλογές του δύο φορές το χρόνο κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, γίνοντας ο δεύτερος Ιάπωνας σχεδιαστής μόδας που συμμετέχει σε αυτό το γεγονός της γαλλικής πρωτεύουσας, μετά τη Hanae Mori.

    Η έκθεση θα περιλαμβάνει περισσότερες από 50 δημιουργίες του σχεδιαστή από το 2016 έως το 2024, αποκαλύπτοντας την προοδευτική και βιώσιμη προσέγγιση του και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί από τις ανατολικές και δυτικές δεξιοτεχνίες. Ο σχεδιαστής αποκτά έμπνευση κυρίως από τη φύση, όπως το τραγούδι των φαλαινών, την κόκκινη λάβα των ηφαιστείων και την ομορφιά των τοπίων.

    Η έκθεση θα λάβει χώρα από τις 15 Ιουνίου 2024 έως τις 5 Ιανουαρίου 2025, παρουσιάζοντας έναν νέο τύπο μόδας που συνδυάζει την παράδοση, την καινοτομία και την τεχνολογία, εμπνευσμένος από τον πλούτο της φύσης και τις διαφορετικές δεξιοτεχνίες της ανατολής και της δύσης.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα