2 Ιουλίου 2024

    Νοσοκομεία στην Ελλάδα επιτυγχάνουν μείωση των ανθεκτικών μικροβίων

    Νέα επιτεύγματα στον τομέα της υγείας παρουσίασε ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μέσω ανάρτησής του στο Facebook. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, δέκα νοσοκομεία στην Ελλάδα έχουν καταφέρει να επιτύχουν σημαντική πρόοδο στη μείωση των ανθεκτικών μικροβίων και των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Επιπλέον, παρουσίασε και τους επόμενους στόχους της δράσης.

    Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρει ότι οι νοσοκομειακές λοιμώξεις αποτελούν ένα πρόβλημα που επηρεάζει όλα τα εθνικά συστήματα υγείας. Ωστόσο, τα αποτελέσματα στην Ελλάδα είναι πλέον εμφανή και η μάχη είναι σε εξέλιξη. Τα νέα είναι θετικά, καθώς μέσω του προγράμματος “GRIPP – SNF” για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νοσοκομειακών λοιμώξεων και της Μικροβιακής αντοχής, το οποίο υλοποιείται με τη δωρεά του Stavros Niarchos Foundation, έχει επιτευχθεί σημαντική μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων στα νοσοκομεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επιπλέον, πάνω από το 10% των τμημάτων αυτών των νοσοκομείων έχουν αυξήσει τις πρακτικές υγιεινής των χεριών.

    Τα δέκα νοσοκομεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι γενικά, πανεπιστημιακά, παιδιατρικά και ογκολογικά νοσοκομεία σε μεγάλες πόλεις, όπως Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Ηράκλειο. Οι επόμενοι στόχοι περιλαμβάνουν την επέκταση του προγράμματος σε όλα τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

    Σε μια τελετή βράβευσης για τους επαγγελματίες υγείας των δέκα μεγάλων νοσοκομείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “GRIPP – SNF”, ο κ. Θεμιστοκλέους εξέφρασε τα συγχαρητήριά του και παρέδωσε βραβεία στους επαγγελματίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, για τις δωρεές που βελτιώνουν το δημόσιο σύστημα υγείας και παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα