4 Ιουλίου 2024

    Νοσοκομείο Νίκαιας: Ανεπαρκής υποστήριξη και προβλήματα λειτουργίας

    Συναντάμε σοβαρές δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο Νίκαιας, καθώς ο αξονικός τομογράφος έμεινε κλειστός το διήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος επισημαίνουν τις δυσμενείς επιπτώσεις αυτής της κατάστασης, καθώς ο αριθμός των νέων εισαγωγών έκτακτων περιστατικών αυξήθηκε δραματικά. Με ανακοίνωσή τους, επίσης, επισημαίνουν την ανεπάρκεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και το έλλειμμα ιατρικού προσωπικού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

    Το Απεικονιστικό Εργαστήριο του νοσοκομείου διαθέτει τρία τμήματα για την αξονική και μαγνητική τομογραφία, την υπερηχοτομογραφία και την ακτινοδιαγνωστική αγγειογραφία. Ωστόσο, ο αξονικός τομογράφος έχει παραμείνει ανενεργός εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Η πρόβλεψη για την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού δεν έχει υλοποιηθεί, παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών από το 2021.

    Η έλλειψη ιατρών και η υπερφόρτωση εργασίας έχει οδηγήσει σε παραιτήσεις, καθώς και σε προβλήματα λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου, όπως οι παθολογικές κλινικές, το κυτταρολογικό εργαστήριο, το παθολογοανατομικό εργαστήριο και η πνευμονολογική κλινική.

    Οι γιατροί προειδοποιούν ότι η λειτουργία του νοσοκομείου είναι πλέον επισφαλής για τους ασθενείς. Αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και ζητούν αμελίβολη αντιμετώπιση των αιτημάτων τους από τους αρμόδιους. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ικανοποιητική λύση, διεκδικούν το δικαίωμα για απεργία και αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου για την προστασία των ασθενών.

    Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου έχει προγραμματίσει προειδοποιητική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να επισημάνει τα προβλήματα και να διαμαρτυρηθεί για την ανεπάρκεια της υποστήριξης που λαμβάνουν. Απαιτούν την άμεση επίλυση των προβλημάτων για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα