20 Μαΐου 2024

    Πάτρα: Δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή το 35 ημερών βρέφος, που παραμένει στη ΜΕΘ

    Ανησυχητική κατάσταση για το μωράκι που παραμένει στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, καθώς οι γιατροί δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή. Έχοντας μόλις 35 ημέρες ζωής, το βρέφος παραμένει διασωληνωμένο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης, δήλωσε ότι οι προσπάθειες τους επικεντρώνονται στη διάσωση του μωρού, αποκαλύπτοντας έτσι τον σοβαρό χαρακτήρα της κατάστασης. Δεν έχει ακόμα γίνει γνωστή η αιτία που προκάλεσε το σοβαρό πρόβλημα, καθώς οι γιατροί έχουν επικεντρωθεί πρωτίστως στην επιβίωση του παιδιού.

    Το μωράκι μεταφέρθηκε προχθές το βράδυ στο Καραμανδάνειο χωρίς σχεδόν κανέναν σφυγμό. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπέστη «οξεία» υπογλυκαιμία, καθώς δεν μπορούσε να τραφεί με γάλα για μερικές μέρες. Άμεσα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

    Προκειμένης της εξέτασης που ακολουθεί θα είναι δυνατό να εντοπιστεί η ακριβής αιτία που προκάλεσε την επιπλοκή στο βρέφος. Η προτεραιότητα ωστόσο είναι η διάσωσή του και μόνο μετά θα μπορέσουν να αναλυθούν και τα υπόλοιπα στοιχεία της περίπτωσης.

    Η μάχη για τη ζωή ενός τόσο μικρού ανθρώπου πάντα προκαλεί αίσθηση και ανησυχία. Ευελπιστούμε ότι οι γιατροί θα επιτύχουν την αντιμετώπιση του προβλήματος και το μωράκι θα ξεπεράσει αυτήν τη δύσκολη φάση της ζωής του. Η κρίση αυτή υπενθυμίζει την ανάγκη για στήριξη και προσοχή στα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, που χρειάζονται την αγάπη και την φροντίδα μας για να επιβιώσουν.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα