20 Μαΐου 2024

    Τέχνη και Κοινωνική Ευαισθητοποίηση: Πέντε Έκθεσεις που Αξίζει να Επισκεφθείτε στην Πόλη”

    Βόλτα στην πόλη: 5 εκθέσεις για την Τετάρτη 10 Μαΐου

    Σήμερα σας προτείνουμε μια βόλτα στην πόλη για να επισκεφθείτε πέντε ενδιαφέρουσες εκθέσεις τέχνης. Αυτές οι εκθέσεις δεν απλώς προσφέρουν ομορφιά και δημιουργικότητα, αλλά έχουν επίσης κοινωνικό μήνυμα και αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση του κοινού. Ας ξεκινήσουμε την περιήγησή μας!

    1. “Ένωση 11 γυναικείων καλλιτεχνών για τα παιδιά” στην γκαλερί Ζουμπουλάκη: Αυτή η ομαδική έκθεση ενώνει τις δυνάμεις της τέχνης με την προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση των παιδιών. Η έκθεση στηρίζει το Σωματείο ΕΛΙΖΑ, που προσπαθεί να εκπαιδεύσει επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά για την πρόληψη και αναγνώριση της κακοποίησης. Μην χάσετε αυτήν την έκθεση με έντονα μηνύματα και εξαιρετική τέχνη.

    2. “Μεταίχμιο” του Κωνσταντίνου Τόλη στην Sianti Gallery: Οι ζωγραφιές του Τόλη αναπαριστούν έναν κόσμο ισορροπίας ανάμεσα στον ανθρώπινο και τον ψηφιακό χώρο. Οι παλίμψηστες επιφάνειες και οι χρωματικές εντάσεις του έργου του δημιουργούν μια μοναδική πλαστικότητα. Η έκθεση αυτή αναδεικνύει την αισθητική και την αρμονία ανάμεσα στον εικονικό και τον ανεικονικό κόσμο, δημιουργώντας μια εικαστική εμπειρία που αποκαλείται “ζωγραφική στα χρόνια της ωριμότητας”.

    3. “Empty Shaping” των Βασίλη Αλεξάνδρου, Χάρη Κοντοσφύρη και Βασίλη Σέντζα στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου: Η έκθεση αυτή εξερευνά τη σχέση μεταξύ της φόρμας, του σχήματος και της κενότητας. Τα έργα παρουσιάζουν διάφορες διαστάσεις και υλικά και απεικονίζουν την αμφιθυμία ανάμεσα στην αισθητική εμπειρία της μορφής και του κενού. Μην χάσετε αυτήν την έκθεση που προσφέρει μια διαφορετική οπτική γωνία στην τέχνη.

    4. “Διάφανες αυλαίες” της Νεφέλης Σουλακέλλη στο Μετς Κέντρο Τεχνών: Η έκθεση αυτή εστιάζει στη μητρότητα και τη σχέση μεταξύ της μητέρας και του παιδιού. Μέσα από την τρυφερή ματιά της καλλιτέχνιδας, οι ζωγραφιές αποτυπώνουν την ομορφιά και την πολυπλοκότητα αυτής της σχέσης. Η έκθεση παρουσιάζει ένα ευαίσθητο και ειλικρινές πορτρέτο της μητρότητας, προσκαλώντας τους θεατές να εξερευνήσουν αυτό τον σημαντικό ρόλο στην κοινωνία.

    5. “Old Timber To New Fires” του Τάσσου Τριανταφύλλου στον χώρο τέχνης Π.Ε.Σ. Πολύτροπον: Αυτή η αναδρομική έκθεση παρουσιάζει την 30χρονη πορεία του καλλιτέχνη μέσα από έργα φτιαγμένα από ακατέργαστο υλικό όπως το φυσικό κερί, το ακατέργαστο βαμβάκι και το ξύλο. Η έκθεση αυτή αναδεικνύει τη φύση και την ειρήνη που ο ίδιος ο καλλιτέχνης βρίσκει εκεί. Μην χάσετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε την ιδιαίτερη δουλειά αυτού του δημιουργού.

    Αυτές οι πέντε εκθέσεις συνδυάζουν την τέχνη με το κοινωνικό μήνυμα και δημιουργούν μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε. Καλή απόλαυση στην περιήγησή σας!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα