4 Ιουλίου 2024

    Τα προνομιακά προάστια της Αθήνας

    Με την επέκταση της Αθήνας προς όλες τις κατευθύνσεις του λεκανοπεδίου της Αττικής, παρατηρούμε αλλαγές στη φυσιογνωμία της. Παρόλα αυτά, διατηρούνται κάποια σταθερά, όπως η εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας που παραμένει σημαντική για την κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική ζωή της πόλης. Τα Σεπόλια, το Παγκράτι και η Καισαριανή είναι τρεις γειτονιές που έχουν αναβαθμιστεί και έχουν γίνει επίκεντρα της δραστηριότητας στην Αθήνα.

    Τα Σεπόλια

    Τα Σεπόλια βρίσκονται βορειοδυτικά του κέντρου της Αθήνας και συνορεύουν με γειτονιές όπως τα Κάτω Πατήσια και ο Άγιος Νικόλαος. Αρχικά, ήταν ένα ξεχωριστό χωριό, αλλά εντάχθηκε στην πόλη κατά τις αρχές του 20ού αιώνα. Σήμερα, αποτελεί ένα πυκνοκατοικημένο προάστιο με αναπτυγμένη τοπική αγορά και διάφορες επιχειρήσεις. Με την ολοκλήρωση του μετρό γραμμής 2, το Σεπόλια έγινε ένα σημαντικό κόμβος επιχειρηματικής δραστηριότητας.

    Το Παγκράτι

    Το Παγκράτι είναι μια διάσημη γειτονιά και ανήκει στον Δήμο Αθηναίων. Ξεκίνησε να οργανώνεται το 1886 και γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη κατά τον Μεσοπόλεμο. Βρίσκεται κοντά σε γνωστά αξιοθέατα όπως το Ζάππειο, το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και η Πλατεία Συντάγματος. Μετά τη δεκαετία του 1950, κατασκευάστηκαν πολλές πολυκατοικίες και γνώρισε ακόμα μεγαλύτερη δημοφιλία χάρη σε μπαρ και εστιατόρια που γίνανε αγαπημένα μέρη της νεολαίας. Η γειτονιά ξεχωρίζει επίσης για το Αισθητικό Δάσος της, το οποίο είναι αγαπημένο προορισμός για εξορμήσεις των κατοίκων.

    Η Καισαριανή

    Η Καισαριανή είναι μια διάσημη γειτονιά που χρονολογείται από την άφιξη των Μικρασιατών προσφύγων στις βορειοδυτικές παρυφές του Υμηττού. Έχει ήσυχη καθημερινότητα, ανθηρή τοπική αγορά και εξαιρετική ρυμοτομία με ένα καλά οργανωμένο δίκτυο δρόμων. Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της γειτονιάς είναι το Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής, που αποτελεί ένα πολύτιμο πράσινο περιβάλλον για την πόλη.

    Τα διαμερίσματα προς πώληση

    Μέσω της πλατφόρμας ακινήτων www.altamiraproperties.gr, η doValue διαθέτει τρία διαμερίσματα σε αυτές τις περιοχές:

    • Διαμέρισμα 95,26 τ.μ. στα Σεπόλια, που περιλαμβάνει 2 υπνοδωμάτια, καθιστικό, κουζίνα, μπάνιο, W.C. και χώρο γραφείου, μαζί με θέση στάθμευσης αυτοκινήτου.
    • Διαμέρισμα 91,55 τ.μ. στην Καισαριανή, που περιλαμβάνει 2 υπνοδωμάτια, καθιστικό-τραπεζαρία, κουζίνα και μπάνιο, μαζί με δύο ημιυπαίθριους χώρους.
    • Διαμέρισμα 100 τ.μ. στο Παγκράτι, με 4 δωμάτια, κουζίνα, μπάνιο και W.C., μαζί με ένα μικρό δωμάτιο-αποθήκη.

    Αυτά τα διαμερίσματα προσφέρουν μια ευκαιρία για την απόκτηση κατοικίας σε αυτές τις προνομιακές περιοχές με ευκολία πρόσβασης στο κέντρο της Αθήνας.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα