7 Ιουλίου 2024

    Φιλμάροντας πάνω σε ένα skate

    Ο ήχος της σανίδας εν κινήσει αλλά και όταν προσγειώνεται, μετά από παύση μερικών δευτερολέπτων, το cruising στους δρόμους ανάμεσα στους περαστικούς που αλλάζει την κίνηση και το vibe της πόλης, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του skate. Ο κινηματογραφιστής Κώστας Μάνδυλας έχει δημιουργήσει ένα skate film με τίτλο “Three Flavors”, μια φρέσκια και πειραματική ταινία που περιγράφει τον εσωτερικό κόσμο και τα συναισθήματα τριών παιδιών που ασχολούνται με το skate. Οι πρωταγωνιστές είναι οι Μάνος, ο Νέστορας και ο Θοδωρής.

    Σε συνέντευξή του, ο Κώστας Μάνδυλας μιλάει για την επαγγελματική του δραστηριότητα και τον τρόπο που ξεκίνησε να ασχολείται με το skate filmmaking από το 2002. Αναφέρει ότι η δουλειά αυτή είναι συχνά παρεξηγημένη στην Ελλάδα, αλλά για εκείνον είναι μια μορφή ελευθερίας και δημιουργικότητας. Το skate filmmaking του επιτρέπει να μεταφέρει την κουλτούρα του skate σε θεατές που δεν είναι skaters, επιδιώκοντας να βρει τη χρυσή τομή και να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές.

    Ο Κώστας αναφέρει επίσης το ξεχωριστό πνεύμα και το community του skate, που είναι παγκόσμιο. Οπουδήποτε και αν πας, ανεξαρτήτως χώρας ή spot, είσαι πάντα ευπρόσδεκτος στην skate κοινότητα. Εκφράζει την αδελφικότητα που δημιουργείται ανάμεσα στους skaters και την ομαδικότητα που αποτελεί μέρος της κουλτούρας του skate.

    Τέλος, ο Κώστας εκφράζει την ελπίδα του για τη νέα γενιά skaters με την οποία συνεργάζεται. Εκτιμά την αντίληψή τους για θέματα όπως η περιβαλλοντική συνείδηση και βλέπει ελπιδοφόρο μέλλον για την skate σκηνή.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα