21 Μαΐου 2024

    Νέα γεύση στο πιάτο: Ριζότο με καπνιστό σολομό και αρωματικό λεμόνι

    Τσιγαρίστε ένα φρέσκο κρεμμύδι στο χρυσαφένιο ελαιόλαδο για 5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μια ελαφριά χρυσαφένια απόχρωση. Προσθέστε το αρωματικό ρύζι για ριζότο, προτιμηθέντα ο αρμπόριο, και το ψιλοκομμένο σκόρδο, και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να δώσετε έναν πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα. Ρίξτε ένα τρίτο του ζωμού λαχανικών και ρυθμίστε το χρονόμετρο στα 20 λεπτά.

    Επιτρέψτε στο ρύζι να σιγοβράσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να απορροφήσει τον ζωμό. Στη συνέχεια, προσθέστε το μισό από τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας πιο συχνά, μέχρι να απορροφηθεί. Τέλος, ρίξτε τον υπόλοιπο ζωμό, ανακατέψτε καλά και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να γίνει υγρό και κρεμώδες.

    Αφού αποσύρετε το ριζότο από τη φωτιά, προσθέστε φρέσκο καπνιστό σολομό, χαμηλά λιπαρά μασκαρπόνε, αρωματικό μαϊντανό και ζουμερό ξύσμα από λεμόνι. Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργήσουν μια εκλεπτυσμένη γεύση.

    Για να σερβίρετε αυτή την πλούσια πινελιά γεύσης, προσθέστε μια χούφτα δροσερής ρόκας και μια πρέζα μαύρου πιπέρι. Αυτό το πιάτο είναι μια απόλυτη απόλαυση για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας. Η αρμονία των γεύσεων θα σας καταπλήξει και θα σας κάνει να ανυπομονείτε να το δοκιμάσετε ξανά και ξανά.

    Πηγή: Αξεπέραστες γεύσεις, www.imommy.gr
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα