22 Μαΐου 2024

    Ortsag: To νέο ποιοτικό στριτφουντάδικο της Αθήνας άνοιξε από τον μισελενάτο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

    Νέα άφιξη στον χάρτη της αθηναϊκής γαστρονομίας μας παρουσιάζει ο διάσημος σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης. Το Ortsag, ένα ποιοτικό στριτφουντάδικο που αναβαθμίζει την έννοια του φαγητού στο δρόμο, άνοιξε πρόσφατα στην Κεραμεικού.

    Ο Τσιοτίνης, γνωστός για τον λεπτό γευστικό του ουρανίσκο και τις υψηλές γαστρονομικές προδιαγραφές του, αποφάσισε να δοκιμάσει την επιτυχία και στον κόσμο του street food. Το Ortsag έχει σαν στόχο να προσφέρει υψηλής ποιότητας πιάτα, ενώ παράλληλα να παραμένει προσιτό σε όλους.

    Ο χώρος του Ortsag διαθέτει ανοιχτή κουζίνα και βιομηχανικού στιλ διακόσμηση. Οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν τα πιάτα του μέσα στο κατάστημα, αλλά μπορούν επίσης να τα πάρουν με τη μορφή take away. Επίσης, σκοπεύουν να προσφέρουν και υπηρεσία delivery.

    Το μενού του Ortsag είναι πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο. Περιλαμβάνει πιάτα της ημέρας, τα οποία είναι βασισμένα σε υλικά που περισσεύουν από το υψηλής γαστρονομίας εστιατόριο CTC, στο οποίο ο Τσιοτίνης εργάζεται. Επίσης, υπάρχουν και πέντε διαφορετικά μπέργκερ που θα εκπλήξουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.

    Μεταξύ των επιλογών στο μενού βρίσκονται fish & chips με τραγανό καλαμάρι και μαγιονέζα από βασιλικό, pulled brisket pastrami με μαγιονέζα από καμένο βούτυρο και πίκλα από ραπανάκι, και chicken burger με μαριναρισμένο μπούτι βιολογικού κοτόπουλου και πικάντικη μαγιονέζα ρόκας.

    Επίσης, το Ortsag προσφέρει και πιάτα όπως μπρόκολο στα κάρβουνα με πέστο μπρόκολο και blue cheese, καρδιές μαρουλιού ψημένες στα κάρβουνα με σάλτσα Καίσαρα και λουκουμάδες πατάτας με παστουρμά και σάλτσα από παλαιωμένο τσένταρ.

    Το Ortsag βρίσκεται στην Κεραμεικού 93-95 και λειτουργεί από τις 17:00 έως τη 1:00. Στο μέλλον, σκοπεύουν να ανοίξουν και τα Σαββατοκύριακα μεσημέρι. Συνολικά, το Ortsag μετράει δέκα θέσεις εσωτερικά, αλλά έχει και λίγα τραπέζια σε ένα ευρύ πεζοδρόμιο.

    Οι λάτρεις του γλυκού δεν πρέπει να παραλείψουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το χειροποίητο soft παγωτό βανίλια του Ortsag, το οποίο συνοδεύεται από μια butterscotch από μπέικον και καραμελωμένο ποπκόρν με σιρόπι σφενδάμου και τρούφα.

    Αυτή η νέα διεύθυνση της αθηναϊκής γαστρονομίας υπόσχεται να εκπλήξει και να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της καλής γεύσης. Αυτό που κάνει το Ortsag ξεχωριστό είναι η συνδυασμένη ποιότητα και προσιτότητα που προσφέρει στους πελάτες του.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα