20 Μαΐου 2024

    Άρης IVF: Μια νέα προοπτική για τη γονείς

    Η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Άρης IVF Εμβρυογένεσις, τμήμα του Ομίλου Υγείας και Ευεξίας, ανοίγει νέους δρόμους για τα ζευγάρια που ονειρεύονται να γίνουν γονείς. Το βράδυ της Πέμπτης, η μονάδα παρουσιάστηκε σε μια εκδήλωση στο θερινό σινεμά του Πολεμικού Μουσείου, με τους επικεφαλής να τονίζουν την απάντηση που προσφέρει στην ανησυχία για την υπογεννητικότητα και τις κοινωνικές επιπτώσεις αυτής της κατάστασης. Η παρουσίαση περιλάμβανε μέλη της διοίκησης και τους επαγγελματίες της μονάδας, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τη λειτουργία της Άρης IVF Εμβρυογένεσις και τη σημαντική συμβολή της στη ζωή πολλών ζευγαριών που ονειρεύονται το παιδί τους.

    Η υπογεννητικότητα αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για την Ελλάδα, επηρεάζοντας την καθημερινότητα και την ψυχολογία χιλιάδων ζευγαριών. Η Άρης IVF, με τη χρήση επιστήμης και τεχνολογίας, προσφέρει τη δυνατότητα να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες. Η μονάδα διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όπως τα συστήματα Time-lapse με καινοτόμους επωαστές, το μοναδικό στην Ελλάδα σύστημα εξαερισμού LifeAire IVF, που βελτιώνει τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης, συστήματα ιχνηλάτησης και ταυτοποίησης RI Witness, σύστημα παρακολούθησης των συνθηκών του εργαστηρίου Log&Guard, πρωτοποριακά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και τράπεζα κατάψυξης. Επιπλέον, η Άρης IVF διαθέτει ένα αυτόνομο εργαστήριο γενετικής, το πρώτο αδειοδοτημένο από την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα, το οποίο επιτρέπει τη γενετική ανάλυση των εμβρύων στο πλαίσιο της προεμφυτευτικής διάγνωσης.

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προβλήθηκε μια συγκινητική ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Πελαργός”, η οποία αφηγείται με μια ευφάνταστη και γλυκιά προσέγγιση την ιστορία ενός ζευγαριού που αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας, αναδεικνύοντας πώς μέσω της αγάπης και της επιστήμης μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα μικρό θαύμα. Η ταινία είναι διαθέσιμη εδώ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Άρης IVF Εμβρυογένεσις, Σταύρος Σουγιουλτζής, τονίζει ότι με την υποστήριξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, η μονάδα προσφέρει στα ζευγάρια την ευκαιρία για ένα θαύμα που θα αλλάξει τη ζωή τους.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα