18 Μαΐου 2024

    Απευθείας της κορυφής ερείδεται επιστημονική επιτροπή για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων – Αποκαλύπτονται τα μέλη της

    Μια νέα επιστημονική επιτροπή ανακοινώνεται από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία θα αναλάβει την εκπόνηση μιας Εθνικής Στρατηγικής Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας εις βάρος των ανηλίκων. Στην προεδρία της επιτροπής βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος σήμερα πραγματοποίησε μια συνάντηση εργασίας με τα μέλη της για να συζητήσουν το υφιστάμενο πλαίσιο και τους στόχους της στρατηγικής. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης αξιωματούχοι της κυβέρνησης, όπως ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης. Τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής αναφέρονται παρακάτω.

    – Βασιλική Αρτινοπούλου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εμπειρογνώμων ΟΗΕ
    – Βασιλική Γεωργιάδου, Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών, Πάντειο Πανεπιστήμιο
    – Θωμάς Μπαμπάλης, Καθηγητής Παιδαγωγικής & δια βίου μάθησης, κοσμήτωρ ΕΚΠΑ
    – Αγάπη Κανδυλάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας & Πολυπολιτισμικότητας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
    – Βασίλης Βαμβακάς, Αν. Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας, ΑΠΘ
    – Κωνσταντίνος Πατσάκης, Αν. Καθηγητής Πληροφορικής & Διευθυντής Εργαστηρίου Κυβερνοασφάλειας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
    – Αθανάσιος Αλεξανδρίδης, Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλυτής
    – Παρασκευή Ζαγούρα, Δρ. Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιμελητών Ανηλίκων Ελλάδος

    Η επιστημονική αυτή επιτροπή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας εις βάρος των ανηλίκων. Οι επιστημονικοί εμπειρογνώμονες που απαρτίζουν την επιτροπή θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν την τεχνική και επιστημονική τους γνώση προκειμένου να δημιουργηθεί μια ενιαία προσέγγιση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων. Είναι σημαντικό ότι η κυβέρνηση δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον για αυτό το ζήτημα και αναλαμβάνει δράση για να προστατεύσει τα παιδιά και τους νέους από κάθε μορφή βίας και παραβατικότητας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα