20 Μαΐου 2024

    Αρκούδα επιτέθηκε σε πόλη της Σλοβακίας: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

    Σε μια τουριστική πόλη της Σλοβακίας, η κατάσταση έχει βαθμολογηθεί ως έκτακτη ανάγκη αφού μια αρκούδα επιτέθηκε, προκαλώντας τραυματισμό και πανικό στο Λίπτοφσκι Μίκουλας, κοντά στο όρος Τάτρας. Οι επιθέσεις αρκούδας έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν στην περιοχή, με πρόσφατη επίθεση να κοστίζει τη ζωή σε μία γυναίκα. Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις περιοχές όπου η αρκούδα μπορεί να βρίσκεται. Οι ιχνηλάτες προσπαθούν να την εντοπίσουν και να την απομακρύνουν για την ασφάλεια όλων.

    Η επίθεση της αρκούδας συνέβη την Κυριακή, καθώς επιτέθηκε σε πέντε άνθρωπους στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια αποσύρθηκε στο δάσος. Οι τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου ενός 10χρονου παιδιού και ενός 72χρονο άνδρα, έχουν γρατζουνιές και δαγκωματιές, αλλά είναι σταθερής κατάστασης. Οι κάτοικοι έχουν κληθεί να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις εξορμήσεις στον αστικό ιστό, ιδίως τις βραδινές και πρωινές ώρες, καθώς η αρκούδα παραμένει ελεύθερη.

    Οι αρχές έχουν μπλοκάρει την περιοχή και έχουν ενεργοποιήσει έξι ομάδες κυνηγών, αστυνομικών και ειδικών στην πανίδα για να την εντοπίσουν και να την απομακρύνουν από την πόλη. Για αυτόν τον σκοπό, χρησιμοποιούν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξοπλισμένο με θερμική κάμερα, παγίδες και όπλα. Οι αρχές ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να εντοπίσουν και να απομακρύνουν την αρκούδα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του πληθυσμού.

    Σύμφωνα με ειδικούς, η Σλοβακία φιλοξενεί περίπου 1.275 αρκούδες, με τις επιθέσεις να αποτελούν σπάνια περιπτωσιολογική περίπτωση. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί περιστατικά επιθέσεων αρκουδών, που απαιτούν προσοχή και προφύλαξη από τους κατοίκους και τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα