20 Μαΐου 2024

    Αυξημένη επισήμανση πλαστών βίντεο απαιτεί το Εποπτικό Συμβούλιο από τη Meta

    Το ανεξάρτητο εποπτικό συμβούλιο της Meta, που ασκεί την εποπτεία του διαδικτυακού περιεχομένου των κοινωνικών δικτύων, έχει αποφανθεί ότι η εταιρεία θα πρέπει να επισημαίνει τις πλαστές αναρτήσεις αντί να τις διαγράφει. Αντιδρώντας σε ένα ψεύτικο βίντεο του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, το Εποπτικό Συμβούλιο κατέληξε ότι η απόφαση της Meta να μην το αφαιρέσει ήταν σωστή, καθώς δεν αντιβαίνει στην πολιτική της για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης. Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι η πολιτική αυτή είναι “ασυνάρτητη” και πρέπει να διευρυνθεί ενόψει των εκλογών.

    Ένας εκπρόσωπος της Meta δήλωσε στο BBC ότι εξετάζει την “γνωμοδότηση” αυτή και θα απαντήσει δημοσίως στις συστάσεις του Εποπτικού Συμβουλίου εντός 60 ημερών, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Το Εποπτικό Συμβούλιο έθεσε την πρόταση να υπάρχει επισήμανση στο ψεύτικο υλικό στο Facebook, ιδιαίτερα όταν δεν είναι δυνατή η αφαίρεσή του λόγω παραβίασης συγκεκριμένης πολιτικής.

    Ο Σαμ Γκρέγκορι, εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Witness, υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα θα πρέπει να υιοθετήσει μια ευέλικτη πολιτική για την αντιμετώπιση των “φτηνών ψευδαισθήσεων” και του υλικού που παράγεται ή επεξεργάζεται με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, χωρίς να περιορίζει υπερβολικά την ελευθερία έκφρασης ή να αφαιρεί σάτιρα και περιεχόμενο που έχει τροποποιηθεί από τεχνητή νοημοσύνη και δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι παραπλανητικό.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα