20 Μαΐου 2024

    Αυτές είναι οι 4 βασικές εντολές που πρέπει να μάθετε στον σκύλο σας -Μπορούν να του σώσουν τη ζωή

    Είναι πολλά τα οφέλη του να εκπαιδεύσετε τον αγαπημένο σας σκύλο, τόσο για εσάς όσο και για εκείνον. Για εσάς είναι καλό αφού θα μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι το κουτάβι σας δεν θα κάνει κάτι που δεν πρέπει και θα είναι ασφαλές. Και για εκείνο είναι καλό να είναι υπάκουο γιατί θα αποφύγει κινδύνους και θα εξασκηθεί σωματικά και πνευματικά. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, οι βασικές εντολές που θα μάθει ο σκύλος σας, μπορεί πραγματικά να του σώσουν τη ζωή. Είτε είτε έμπειρος σκυλογονιός είτε είναι η πρώτη φορά που υιοθετείτε σκυλάκι, καλό είναι να το εκπαιδεύσετε ώστε να ακούει τις παρακάτω εντολές.

    1. Να μάθει να σας προσέχει και να ακούει το όνομά του

    Όταν λοιπόν του μιλάτε και λέτε το όνομά του, πρέπει να είναι σε θέση να σας προσέχει, ώστε να μπορεί να εκτελεί τις εντολές που του δίνετε. Αυτό θα το πετύχετε με πολλές λιχουδιές και θετική ενίσχυση συμπεριφοράς.

    2. Να έρχεται κοντά όταν τον φωνάζετε

    Απομακρυνθείτε από το κουτάβι σας και κρατήστε μια λιχουδιά που δεν θα μπορούσε ποτέ να αντισταθεί. Πείτε το όνομά του μαζί με την εντολή, για παράδειγμα «έλα», με χαρούμενο τόνο. Όταν έρθει κοντά σας πείτε του «μπράβο» που ήρθε κοντά σας και δώστε τρεις τέσσερις λιχουδιές.

    3. Να μάθει να κάθεται και να ξαπλώνει

    Με το να μάθει να κάθεται και να μην τραβάει στις βόλτες είναι κάτι που θα σας διευκολύνει πολύ. Για ακόμη μία φορά χρησιμοποιήστε λιχουδιές και φέρτε το χέρι σας πάνω από την μουσούδα του. Μετακινήστε την αργά αργά προς τα πίσω μέχρι να αναγκαστεί να κάτσει, ενώ παράλληλα θα του δίνετε την εντολή αυτή. Όταν ξαπλώσει τον επιβραβεύεται τόσο με λόγια όσο και με το αγαπημένο του σνακ.

    4. Να μάθει την εντολή «άφησέ το»

    Για να μάθετε στον σκύλο σας αυτή την εντολή, θα πρέπει να κρατήστε μια λιχουδιά πάνω από την μύτη του, με κλειστή γροθιά, να του πείτε να αφήσει οτιδήποτε έχει στο στόμα του και να είστε υπομονετικοί. Όταν το αφήσει, επιβραβεύστε τον.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα