20 Μαΐου 2024

    Βελτιωμένη η υγεία του 20χρονου με μηνιγγίτιδα στην Πάτρα

    Ο 20χρονος φοιτητής που νοσηλευόταν με μικροβιακή μηνιγγίτιδα τύπου Β στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών βελτιώνεται σταδιακά και αναμένεται να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υγεία του νεαρού έχει βελτιωθεί και θα μεταφερθεί σύντομα σε θάλαμο της Παθολογικής Κλινικής. Ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Μπάκος, εξέφρασε τη χαρά του για την επιτυχή πορεία της ανάρρωσης και ευχαρίστησε ολόκληρο το υγειονομικό προσωπικό που φρόντισε για τους ασθενείς.

    Σημειώνεται ότι ο πρώτος φοιτητής που είχε νοσήσει έχει ήδη εξιτηριοθεί, ενώ η δεύτερη φοιτήτρια παραμένει υπό την παρακολούθηση της Κλινικής. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν εργαστεί αδιαλείπτως για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών. Ο κ. Μπάκος ευχαρίστησε επίσης το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρέθηκε στην Πάτρα για εφαρμογή προληπτικών μέτρων κατά της διάδοσης του μικροβίου.

    Το κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας επισκέφτηκε επίσης τους πανεπιστημιακούς χώρους του Ρίου και του Κουκουλί και παρείχε σαφείς οδηγίες για ενημέρωση και πρόληψη της μηνιγγίτιδας. Σημειώνεται ότι οργανώθηκαν ενέργειες για τη φαρμακευτική και εμβολιαστική προστασία των άτομων που ήρθαν σε άμεση επαφή με τον φοιτητή που νοσούσε.

    Οι αρχές της πόλης και το ΕΟΔΥ συνεχίζουν την παρακολούθηση της κατάστασης και προωθούν προληπτικά μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης της μηνιγγίτιδας. Εν τω μεταξύ, οι πολίτες καλούνται να είναι ευαισθητοποιημένοι και να ακολουθούν τις συστάσεις για προστασία από την ασθένεια.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα