9 Μαΐου 2024

    Νέα πρωτοβουλία του ΜΗΤΕΡΑ: Εκπαιδευτικά σεμινάρια για τη γυναικολογική λαπαροσκόπηση

    Ο ρόλος του ΜΗΤΕΡΑ στην εκπαίδευση συνεχίζεται με μια νέα πρωτοβουλία. Σε συνεργασία με την εταιρεία ΠΡΩΤΟΝ Α.Ε., το ΜΗΤΕΡΑ θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά στο Διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης «Continuum» του Ομίλου Olympus. Αυτή τη φορά, η εστία θα είναι η γυναικολογική λαπαροσκόπηση και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα περιλαμβάνουν διάφορες θεματικές ενότητες.

    Η πρωτοβουλία αυτή από το ΜΗΤΕΡΑ, το οποίο είναι πρωτοπόρος στον τομέα της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της HEAL Academy, της πρώτης εκπαιδευτικής ακαδημίας του Ομίλου Hellenic Healthcare στην Ελλάδα. Ο στόχος είναι να προσφερθεί εξειδικευμένη εκπαίδευση στους νέους γυναικολόγους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που επιθυμούν να εξοικειωθούν με τις σύγχρονες τεχνικές και χειρουργικές προσεγγίσεις στη γυναικολογία.

    Η πρώτη θεματική ενότητα θα είναι αφιερωμένη στην Ολική Λαπαροσκοπική Υστερεκτομή και το εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Day Case Laparoscopic Hysterectomy» θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Ν. Λούρος» του ΜΗΤΕΡΑ την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024. Την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από καταξιωμένους κλινικούς γυναικολόγους διαλέξεις και να εξασκηθούν σε εξελιγμένους προσομοιωτές ενδοσκοπικής χειρουργικής. Τη δεύτερη ημέρα, θα πραγματοποιηθεί παρακολούθηση επιλεγμένων χειρουργείων στο ΜΗΤΕΡΑ, προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι να αποκομίσουν τα μέγιστα από την εκπαιδευτική εμπειρία του προγράμματος.

    Ο επιστημονικός υπεύθυνος του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Στέφανος Χανδακάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Γυναικολογίας στο University of Nicosia, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΜΗΤΕΡΑ και Γενικός Γραμματέας της HEAL Academy.

    Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, το ΜΗΤΕΡΑ δείχνει την δέσμευσή του για την προώθηση της εκπαίδευσης και τη βελτίωση της κλινικής πρακτικής στον τομέα της γυναικολογίας. Παρέχοντας στους νέους γυναικολόγους την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις και να εξοικειωθούν με τις πιο σύγχρονες τεχνικές, το ΜΗΤΕΡΑ συμβάλλει στην ανάπτυξη και την πρόοδο της επιστήμης της γυναικολογίας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα