19 Μαΐου 2024

    Βρετανία: 16χρονος συνελήφθη για την κοπή του δέντρου του «Ρομπέν των Δασών»

    Το παρακάτω άρθρο αναφέρει ότι ένα 16χρονο αγόρι συνελήφθη ως ύποπτος για την κοπή του δέντρου Sycamore Gap στη Βρετανία, το οποίο είναι γνωστό και ως δέντρο του “Ρομπέν των Δασών”. Αυτή η πράξη αναφέρεται ως “πρόκληση εγκληματικής ζημίας”. Η αστυνομία δήλωσε ότι το αγόρι βρίσκεται υπό κράτηση και βοηθά στις αστυνομικές έρευνες.

    Το Sycamore Gap ήταν ένα διάσημο δέντρο που εμφανίστηκε στην ταινία “Ρομπέν των Δασών: Ο πρίγκιπας των κλεφτών” το 1991. Πιστεύεται ότι η ηλικία του δέντρου ήταν περίπου 300 ετών. Η κοπή του δέντρου απότελεσε ανεξήγητη καταστροφή για την τοπική κοινότητα και έχει προκαλέσει σοκ και θλίψη. Η αστυνομία θεωρεί την κοπή ως σκόπιμη πράξη βανδαλισμού και έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

    Το δέντρο Sycamore Gap είχε κερδίσει αναγνώριση ως το “δέντρο της χρονιάς” το 2016 στα βραβεία του Woodland Trust. Η αρχή του εθνικού πάρκου Νορθάμπερλαντ ζητά από το κοινό να μην επισκεφθεί το σημείο προς το παρόν, ενώ συνεργάζεται με τους εταίρους της για την ασφάλεια της περιοχής.

    Πηγή: example.com

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα