20 Μαΐου 2024

    ΖωHIV: Απελευθερώνοντας τη Ζωή”

    ΖωHIV: Απελευθερώνοντας τη Ζωή

    Η GSK Ελλάδος, εισάγει μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, η οποία εορτάζεται κάθε 1η Δεκεμβρίου. Σκοπός αυτής της ενέργειας, με τίτλο “ΖωHIV: Απελευθερώνοντας τη Ζωή”, είναι η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τον ιό HIV. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, η GSK Ελλάδος στοχεύει στην ενδυνάμωση των ατόμων που ζουν με HIV και στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού περιβάλλοντός τους. Ο στόχος είναι η επίτευξη του στόχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) για την εξάλειψη του ιού HIV έως το 2030.

    Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης “ΖωHIV: Απελευθερώνοντας τη Ζωή”, βασίζεται σε πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV και αποδεικνύει ότι “όλοι οι άνθρωποι με HIV μπορούν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους”. Στο κεντρικό βίντεο της εκστρατείας, ο καταξιωμένος ηθοποιός και σεναριογράφος κ. Γιώργος Καπουτζίδης μοιράζεται την οπτική του σχετικά με τις προκλήσεις που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν με HIV.

    Η εκστρατεία “ΖωHIV: Απελευθερώνοντας τη Ζωή” έχει ήδη ξεκινήσει και περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων. Οι αφίσες της εκστρατείας έχουν τοποθετηθεί σε δημοφιλή μπαρ και μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να διαδοθεί το μήνυμα στο ευρύ κοινό με μαζικό τρόπο.

    Ο κ. Γιώργος Καπουτζίδης, σχετικά με τη συμμετοχή του στην εκστρατεία, δήλωσε: “Είμαι υπερήφανος που συμμετέχω στην εκστρατεία ‘ΖωHIV: Απελευθερώνοντας τη Ζωή’. Η ενδυνάμωση της φωνής και των δικαιωμάτων των ατόμων με HIV αποτελεί για εμένα προτεραιότητα ζωής, προκειμένου να μπορούν οι συνάνθρωποί μας να ζουν μια ζωή χωρίς κοινωνικά ταμπού και περιορισμούς. Είμαστε όλοι αρωγοί σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τον ιό HIV και τις αντίστοιχες προκλήσεις”.

    Ο κ. Γιώργος Καλόγηρος, BU Director HIV της GSK Ελλάδος, δηλώνει: “Στη GSK Ελλάδος είμαστε περήφανοι που εργαζόμαστε προς τον στόχο του Π.Ο.Υ για την εξάλειψη του ιού HIV, μέσω της δημιουργίας της εκστρατείας ‘ΖωHIV: Απελευθερώνοντας τη Ζωή’. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με τον HIV, με μήνυμα ότι οι άνθρωποι με HIV μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους όπως αυτοί επιθυμούν, χωρίς το στίγμα που δυστυχώς σχετίζεται με τη νόσο”.

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ακολουθήσετε την εκστρατεία “ΖωHIV: Απελευθερώνοντας τη Ζωή” στο Instagram και στο Facebook.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα