20 Μαΐου 2024

    Η ηθοποιός Στεφανία Σαμαρά αναφέρεται στο έργο ‘Άουστρας ή η αγριάδα’: Μια αποκάλυψη για τον μέσο Έλληνα φασίστα”

    Η ηθοποιός Στεφανία Σαμαρά, μιλώντας για την πρώτη της σκηνοθετική προσπάθεια και το έργο “Άουστρας ή η αγριάδα”, δίνει μια νέα προοπτική για τον μέσο Έλληνα φασίστα.

    Το έργο αυτό, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τη θεατρική σεζόν 2011-2012 σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού με τον τρόπο που αποκαλύπτει τις σκοτεινές πλευρές της ελληνικής κοινωνίας. Η Λένα Κιτσοπούλου, η συγγραφέας του έργου, με τον γνωστό της χαρακτήρα και ύφος, δημιουργεί έναν κόσμο γεμάτο ανίδεα και προκατειλημμένα άτομα, τους “Ελληναράδες”, που εκφράζουν λανθασμένες απόψεις και συμπεριφέρονται με βία.

    Η Σαμαρά, αναφέρεται στην ομάδα συντελεστών που συμπεριλαμβάνει τον Διαμαντή Αδαμαντίδη (Inner D.), που εκτός από ηθοποιός είναι και ο μουσικός της παράστασης, και τον Βίκτωρ Μπενουζίλιο, ο οποίος “βρέθηκε μαζί μας καρμικά”, και τους ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη και την όρεξή τους να δοκιμάσουν και να συνεργαστούν.

    Το έργο ακολουθεί τρεις νέους πρωταγωνιστές που καλούν έναν τουρίστα που γνωρίσανε την ίδια μέρα στην Αθήνα στο σπίτι τους. Μέσα από ανταλλαγή απόψεων και προσβολών, οι νέοι προσπαθούν να αποδείξουν στον τουρίστα πόσο επιτυχημένοι και σπουδαίοι είναι οι Έλληνες, ενώ παράλληλα αποκαλύπτουν την βία που κρύβουν μέσα τους.

    Ο σκοπός της παράστασης είναι να προβληθεί η ανάγκη για αλλαγή και μετακίνηση σε μια εποχή που μια μερίδα της ελληνικής κοινωνίας φέρεται φασιστικά και απορρίπτει τις διαφορετικότητες.

    Η Σαμαρά τελειώνει το άρθρο της ευχαριστώντας θερμά όλους τους συντελεστές της παράστασης για την σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους, ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι το κοινό θα αντιληφθεί και θα εκτιμήσει την σημασία και το μήνυμα του έργου.

    Η παράσταση “Άουστρας ή η αγριάδα” αποτελεί μια καινοτόμα και συναρπαστική παραγωγή που προκαλεί το κοινό να σκεφτεί και να αναρωτηθεί για την κοινωνία της σύγχρονης Ελλάδας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα