19 Μαΐου 2024

    Κανένα ίχνος προσωπικότητας: Όταν το BBC απέρριπτε τον David Bowie

    Το 2 Νοεμβρίου 1965, το συγκρότημα Lower Third εμφανίστηκε στην έδρα του BBC Broadcasting House για μια οντισιόν μπροστά στην ομάδα επιλογής ταλέντων του BBC. Ελπιζαν να αξιολογηθούν και να λάβουν την ευκαιρία να προβληθούν σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, η ομάδα ταλέντων είχε διαφορετική άποψη. Ένα μέλος της επιτροπής έγραψε ότι το γκρουπ ήταν “ένα ανεπαίσθητο ευχάριστο τίποτα” και ότι ο τραγουδιστής ήταν “ερασιτέχνης που τραγουδάει λάθος νότες και δεν είναι συντονισμένος”. Αυτή ήταν μία από τις πολλές αποτυχημένες προσπάθειες του Bowie να αναγνωριστεί από το BBC.

    Το παρελθόν του Bowie ήταν γεμάτο με απορρίψεις. Από τα 15 του έτη, αρχηγός συγκροτημάτων R&B, ο Bowie πάλευε να κερδίσει την προσοχή του μεγάλου κοινού. Η δισκογραφική εταιρεία Pye Records αρνήθηκε να κυκλοφορήσει το δεύτερο single των Lower Third, δηλώνοντας ότι ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για τις περιθωριακές αναφορές του τραγουδιού τους.

    Ωστόσο, ο Bowie δεν το έβαλε κάτω. Τέσσερα χρόνια αργότερα, έκανε το μεγάλο μπρέικθρου με το τραγούδι “Space Oddity” που κατέκτησε την κορυφή των charts. Έτσι, το BBC ξεκίνησε να τον αναγνωρίζει και να τον προβάλλει σε εκπομπές όπως η DLT.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα