20 Μαΐου 2024

    Κυστική Ίνωση: Μια νέα εποχή για τη θανατηφόρο ασθένεια

    Η Κυστική Ίνωση, μια ασθένεια που κατά καιρούς θεωρούνταν θανατηφόρα, βρίσκεται σε μια καμπή αλλαγής. Νέες εξελίξεις και επιστημονικές ανακαλύψεις έχουν καθορίσει μια νέα εποχή για την αντιμετώπιση αυτής της χρόνιας ασθένειας. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης διοργανώνει μια ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Κυστική Ίνωση: Ατενίζοντας το μέλλον», για να παρουσιάσει αυτές τις εξελίξεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, στο INNOVATHENS στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και θα φιλοξενήσει εκπροσώπους από διάφορες οργανώσεις που ασχολούνται με την Κυστική Ίνωση.

    Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο. Με την εμπειρία των τελευταίων 40 χρόνων, ο σύλλογος έχει καταφέρει να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η νόσος στην Ελλάδα, σε στενή συνεργασία με την Πολιτεία και την επιστημονική κοινότητα. Η Κυστική Ίνωση είναι η πιο διαδεδομένη γενετική νόσος στην Ελλάδα, με περίπου 500.000 φορείς και 850 ασθενείς σε όλη τη χώρα.

    Η Ημερίδα θα ανοίξει νέους ορίζοντες για την αντιμετώπιση της Κυστικής Ίνωσης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της θεραπείας και των φαρμάκων, που έχουν καταφέρει να μετατρέψουν την Κυστική Ίνωση σε μια διαχειρίσιμη χρόνια ασθένεια. Τα εξειδικευμένα Κέντρα και ιατρεία Κυστικής Ίνωσης θα παρουσιάσουν τα τελευταία ευρήματα της ιατρικής έρευνας και τις καινοτόμες θεραπευτικές τεχνικές που είναι διαθέσιμες για τους ασθενείς. Η ημερίδα θα περιλαμβάνει επίσης παρουσιάσεις από εξειδικευμένους επιστήμονες υγείας, που θα παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για τη διαχείριση της νόσου και την πρόληψη των επιπλοκών.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει απονομή τιμητικής πλακέτας στον κ. Αδάμ Γεώργιο, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής και Ιδρυτικό Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης. Επίσης, θα παρουσιαστεί το πρώτο διαδραστικό παιδικό βιβλίο για την Κυστική Ίνωση στην Ελλάδα, με τίτλο «Μυστική Αποστολή: Κ.Ι.», πρωτοβουλία του Συλλόγου για τους μικρούς ασθενείς και τους φροντιστές τους.

    Η Ημερίδα καλωσορίζει όλους τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν για τις πρόσφατες εξελίξεις και τις νέες δυνατότητες που προσφέρουν στους ασθενείς με Κυστική Ίνωση. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την Ημερίδα και να εγγραφείτε, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://cysticfibrosis.gr/hybrid-2023 για αναλυτικό πρόγραμμα και δηλώσεις συμμετοχής.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα