20 Μαΐου 2024

    Κόβεται το κάπνισμα σε 4 βήματα; Η μέθοδος που «δουλεύει»

    Ο James Clear, συγγραφέας του βιβλίου «Προσωπικές συνήθειες», παρουσιάζει μια μέθοδο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να απαλλαγούν από τις κακές συνήθειες τους, όπως το κάπνισμα. Η μέθοδός του βασίζεται στην αλλαγή της οπτικής γωνίας και την αντιμετώπιση της συνήθειας με διαφορετικό τρόπο.

    Τα 4 βήματα για να κόψετε το κάπνισμα

    1. Κάντε τη συνήθειά σας αόρατη: Περιορίστε την έκθεσή σας σε αυτήν τη συμπεριφορά. Για παράδειγμα, αλλάξτε την διαδρομή που ακολουθείτε για να αποφύγετε τα μέρη όπου συνήθως καπνίζετε.
    2. Καθιερώστε ότι είστε μη καπνιστής: Απομακρυνθείτε από την ταυτότητα του καπνιστή και απαντήστε αρνητικά όταν σας προσφέρουν τσιγάρο.
    3. Κάντε την προσπάθεια δύσκολη: Μπορείτε να εξαλείψετε τη συνήθεια απότομα, να μειώσετε σταδιακά την εξάρτηση, ή να αντικαταστήσετε την ενέργεια με άλλη δραστηριότητα που παρέχει το ίδιο συναισθηματικό αποτέλεσμα.
    4. Μετατρέψτε τη συνήθεια σε κάτι αδιάφορο: Στο τέλος, θα καταλήξετε να μην απολαμβάνετε πλέον το κάπνισμα ή τη συγκεκριμένη συνήθεια.

    Συνολικά, αυτά τα 4 βήματα μπορούν να εφαρμοστούν για να αλλάξετε οποιαδήποτε κακή συνήθεια, είτε αυτή αφορά το κάπνισμα είτε άλλη ανθυγιεινή συμπεριφορά.

    Πηγή: cnbc.com

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα