20 Μαΐου 2024

    Μητρότητα και αυτοεκτίμηση

    Μετά από δύο γέννες, είμαι περήφανη που μπορώ να πω ότι έχω ένα σώμα που ανήκει σε μια μαμά μετά από δύο γέννες! Δεν είμαι τύπος που πηγαίνει στο γυμναστήριο – δεν έχω τον χρόνο και τη διάθεση για αυτό. Αντ’ αυτού, προσπαθώ να περπατώ και να τρώω υγιεινά. Είμαι πιο παχουλή από το κανονικό; Δεν ξέρω. Αλλά σίγουρα έχω κάποια παραπανίσια κιλά, που είναι εμφανή στην περιοχή της κοιλιάς.

    Μια μέρα, ο μικρός μου γιος ακολούθησε ακολούθησε συνήθη δραστηριότητα και με αγκάλιασε ενώ ήμουν αναπαυμένη. Έβαλε το χέρι του στην κοιλιά μου και ανέφερε ότι έχω χοντρή κοιλιά. Αρχικά, νευρίασα, αλλά δεν του έδειξα τα συναισθήματά μου. Τον ρώτησα αν τον ενοχλεί η κοιλιά μου και εκείνος απάντησε ότι την αγαπάει γιατί εκεί μεγάλωσε με τον αδελφό του. Συνεχίστηκε λέγοντας ότι η κοιλιά μου είναι η πιο απαλή κοιλιά στον κόσμο. Τότε συνειδητοποίησα ότι είμαι μητέρα δύο αγοριών και είναι δική μου ευθύνη να τους μάθω πώς πρέπει να θεωρούν τα σώματα τους.

    Τους πήρα μαζί μου για ψώνια. Επισκεφτήκαμε κατάστημα με μαγιό και τους είπα ότι χρειαζόμαστε ένα καινούριο. Τους ζήτησα να με βοηθήσουν να διαλέξω. Κοιτάξαμε διάφορα χρώματα και σχέδια. Ο μικρός μου γιος επέλεξε ένα πολύχρωμο κλασικό μπικίνι τριγωνάκι, που προσωπικά δεν θα επέλεγα λόγω των παραπανίσιων κιλών μου. Αλλά αυτός πίστευε ότι θα με εκπλήξει ευχάριστα. Έτσι, το φόρεσα και πήγαμε στην παραλία. Τόλμησα να εμφανιστώ με όλη μου την κοιλιά εκτεθειμένη, αισθάνοντας υπερήφανη. Οι γιοί μου και εγώ απολαύσαμε την ημέρα στην παραλία. Για εμένα, αυτή ήταν η μέρα που, με τα παραδείγματά μου, έδειξα στα παιδιά μου ότι αποδέχομαι το σώμα μου και νιώθω άνετα με αυτό. Με την αγάπη και την αποδοχή που με περιβάλλει, με μαθαίνουν να αγαπώ και να αποδέχομαι το δικό τους σώμα. Και όσοι αισθάνονται άνετα με το σώμα τους, δεν αποκαλούν κανέναν “χοντρό”.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα