20 Μαΐου 2024

    Μια βραδιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη αφιερωμένη στον συνθέτη Μπέντζαμιν Μπρίτεν

    Ο Βρετανός συνθέτης Μπέντζαμιν Μπρίτεν αποτελεί το αντικείμενο μιας νέας παράστασης που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Λυρικός Νότος στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Η παράσταση με τίτλο “This is Britten” παρουσιάζει δύο εμβληματικούς κύκλους τραγουδιών του Μπρίτεν, βασισμένους σε ποιήματα των Ουίλιαμ Μπλέικ και Τζον Νταν.

    Η παράσταση πραγματοποιείται στον χώρο υποδοχής της Εθνικής Βιβλιοθήκης, με φόντο τα ράφια της βιβλιοθήκης. Χωρίς σκηνικά και κοστούμια, η παράσταση παρουσιάζει δύο λυρικούς τραγουδιστές και δύο περφόρμερ, με σκοπό να αναδείξει το μουσικό έργο του Μπρίτεν και να παρουσιάσει την δεύτερη ζωή που δίνει στην ποίηση με το μοναδικό του μουσικό ύφος.

    Ο Μπέντζαμιν Μπρίτεν (1913-1976) ήταν ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του 20ού αιώνα. Πολλές από τις συνθέσεις του είναι εμπνευσμένες από κορυφαία λογοτεχνικά έργα και δίνουν μια δεύτερη ζωή στην ποίηση μέσω της μουσικής.

    Η παράσταση “This is Britten” παρουσιάζεται σε σύλληψη και σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση και ερμηνεύεται από τους βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά και τενόρο Χρήστο Κεχρή. Το πιάνο συνοδεύει η Σοφία Ταμβακοπούλου. Η παράσταση περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένες προβολές και εγκαταστάσεις, που συμβάλλουν στη μετάδοση της συναισθηματικής και φιλοσοφικής φόρτισης των τραγουδιών.

    Λεπτομέρειες Παράστασης:

    • Τίτλος: This is Britten
    • Ημερομηνία: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023
    • Ώρα έναρξης: 21:00
    • Χώρος: Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος
    • Διοργανωτής: Εθνική Λυρική Σκηνή
    • Είσοδος: Ελεύθερη με δελτία εισόδου

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα