19 Μαΐου 2024

    Νέος Έλληνας Σχεδιαστής στην Ομάδα της Beyoncé

    Στην τελευταία περιοδεία της Beyoncé με τίτλο “Renaissance World Tour”, η οποία περιλάμβανε και μια εμφάνιση στο Άμστερνταμ, ο νέος Έλληνας σχεδιαστής Στέφανος Χρυσάφης συνεργάστηκε με την πρωτοποριακή Ολλανδή σχεδιάστρια Iris van Herpen για να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό ειδικά φτιαγμένο φόρεμα με τίτλο “Heliosphere Gown”.

    Το “Heliosphere Gown” αποτελείται από μια nude τούλινη βάση, πάνω στην οποία τοποθετήθηκαν 980 κομμάτια που επεξεργάστηκαν με laser cut, δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση καθρέπτη. Τα κομμάτια αυτά επίσης γεμίστηκαν με υγρή σιλικόνη για να δώσουν όγκο. Επίσης, χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες κρύσταλλα Swarovski για να δημιουργήσουν μια 3D σιλουέτα. Το φόρεμα περιλαμβάνει ένα κολάρο με πλεξιγκλάς εσωτερική κατασκευή και μια δραπέ κάπα που θυμίζει βράγχια ψαριού.

    Ο Στέφανος Χρυσάφης ήταν μέλος της ομάδας που δημιούργησε το “Heliosphere Gown” στο ατελιέ της Iris van Herpen. Η εμπειρία του ήταν μοναδική, με δεκάδες ώρες εργασίας και αλλαγές μέχρι να πετύχουν το τελικό αποτέλεσμα. Η συνεργασία του με την Iris van Herpen του προσέφερε μια βαθιά κατανόηση της μόδας και της δημιουργίας εντυπωσιακών ενδυμάτων.

    Εκτός από τη συνεργασία με την Iris van Herpen, ο Στέφανος Χρυσάφης έχει επίσης παρουσιάσει τη δική του συλλογή στην εβδομάδα μόδας της Αθήνας, αποσπώντας το ενδιαφέρον του κοινού και των κριτών. Η συλλογή του περιλαμβάνει ρούχα με εντυπωσιακούς όγκους, δημιουργώντας νέες και στιβαρές σιλουέτες που έχουν ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό ύφος.

    Ο Στέφανος Χρυσάφης πιστεύει ότι η μόδα πρέπει να ανανεώνεται και να συμβάλλει στην εξάλειψη των προκαταλήψεων και των διακρίσεων με βάση τη φυλή, το χρώμα και την οικονομική κατάσταση. Είναι αφοσιωμένος στη δημιουργία ενδυμάτων που θα εκφράζουν προσωπικότητα, φαντασία και διαφορετικές οπτικές.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα