19 Μαΐου 2024

    Νέος τρόπος αντιμετώπισης του άγχους παιδιών πριν τη χειρουργική επέμβαση

    Ένας παιδοχειρούργος από τη Βραζιλία βρήκε έναν καινοτόμο τρόπο για να ανακουφίζει το άγχος των παιδιών πριν από μια χειρουργική επέμβαση. Ο Δρ. Leandro Brandão, ωτορινολαρυγγολόγος από το Divinópolis, ντύνει τους μικρούς ασθενείς με στολές υπερηρώων, δίνοντάς τους την αυτοπεποίθηση να περάσουν απαρατήρητοι μέσα στο χειρουργείο.

    Ο Δρ. Brandão ειδικεύεται στην παιδιατρική χειρουργική εδώ και 14 χρόνια, αλλά πάντα τον απασχολούσε ο τρόπος με τον οποίο οι παιδιού θα αντιμετώπιζαν τη χωριστήκατα από τους γονείς τους πριν από μια χειρουργική επέμβαση. Με στόχο να ελαχιστοποιήσει το άγχος και των παιδιών αλλά και των γονιών τους, ο Δρ. Brandão αποφάσισε να τους παρέχει κοστούμια υπερηρώων. Έπειτα από έρευνα, βρήκε έναν προμηθευτή που μπορούσε να παράγει αυτές τις στολές σε προσιτή τιμή, κάνοντας δυνατή τη δωρεάν παροχή τους στα παιδιά.

    Η μικρή αυτή χειρονομία έχει έναν σημαντικό αντίκτυπο στην εμπειρία των παιδιών και δημιουργεί ένα πιο φιλικό κλίμα στο χειρουργείο. Οι μικροί ασθενείς παρουσιάζονται με κοστούμια υπερηρώων πριν από την νάρκωση και έτσι αντικαθίστανται οι εκφοβιστικοί χειρουργικοί χιτώνες. Επιπλέον, τους δίνεται η δυνατότητα να αγκαλιάσουν τους αγαπημένους τους υπερήρωες, πριν μπουν στο χειρουργείο και αυτό δημιουργεί αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης στα παιδιά.

    Η πρωτοβουλία του Δρ. Brandão έχει κερδίσει την αποδοχή και τον σεβασμό τόσο των γονιών όσο και των επαγγελματιών υγείας. Το βίντεο που ανέβασε στο Instagram έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές στο διαδίκτυο και έχει εμπνεύσει πολλούς να αναζητήσουν δημιουργικούς τρόπους για να βοηθήσουν τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το άγχος που συνοδεύει τις ιατρικές διαδικασίες. Ο Δρ. Brandão ελπίζει ότι οι προσπάθειές του θα κάνουν την εμπειρία των παιδιών όσο το δυνατόν πιο άνετη και θα φέρουν χαμόγελα στα πρόσωπά τους.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα