20 Μαΐου 2024

    Να μην πανικοβαλλόμαστε για τους κοριούς

    “Μην πανικοβάλλεστε”, είναι η προτροπή του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, με αφορμή τα περιστατικά εμφάνισης κοριών στη Γαλλία. Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι κοριοί αποτελούν ένα αισθητικό πρόβλημα του δέρματος και δεν μεταδίδουν νοσήματα, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις αλλεργίας. Δεν υπάρχει λοιπόν σοβαρός κίνδυνος από τους κοριούς και δεν αποτελούν πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

    Όσον αφορά τις ασθένειες που μπορεί να εμφανιστούν μετά από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, ο κ. Βασιλακόπουλος δηλώνει ότι υπάρχουν κάποια κρούσματα γαστρεντερίτιδας, ιώσεων του αναπνευστικού και λεπτοσπείρωσης, αλλά το πρόβλημα είναι πολύ μικρότερο από ό,τι θα μπορούσε να είναι. Οι αρχές επενέβησαν έγκαιρα και παρακολούθησαν την κατάσταση επιδημιολογικά, επομένως δεν αναμένεται σοβαρό πρόβλημα στο μέλλον.

    Ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρεται επίσης στην έξαρση του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι είναι πλέον μια ενδημία και όχι πανδημία. Επισημαίνει ότι πρέπει να ζούμε με τον κορωνοϊό και να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας, όπως το φόρεμα μάσκας. Για τους ευπαθείς, συνιστά να επικοινωνούν με τον γιατρό τους για την παροχή αντιικών φαρμάκων που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο νοσηλείας. Επίσης, αναφέρει την επιστημονική πρόοδο και την ανακάλυψη του νέου εμβολίου υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανακάλυψης, καθώς οδήγησε στο βραβείο Nobel για τους επιστήμονες που την ανέπτυξαν.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα