20 Μαΐου 2024

    Ολοκαίνουργιο ελληνικό καφενείο στα Ιλίσια: Αορίτης, γιορτάζοντας την κρητική γαστρονομία

    Ένας χώρος που εμπνεύστηκε από την πλούσια κρητική κουλτούρα πρωτοστάτησε στην δημιουργία της νέας εστίασής του στα Ιλίσια. Ο Αορίτης, όπως ονομάζεται το νέο μαγαζί, ανεβάζει τον πήχη της γαστρονομικής απόλαυσης με την προνομιούχα ελληνική κουζίνα του. Τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του κρητικού τόπου και της μαγείας που το συνοδεύει αποτυπώνουν οι γεύσεις και οι αρωματικές νότες που χαρακτηρίζουν τον Αορίτη.

    Ο ιδιοκτήτης Σήφης Μανουσέλης, μαζί με τους συνεργάτες του Βάιο Κορομηλά και Μπάμπη Καζάνα, αποφάσισαν να ανοίξουν έναν χώρο που θα ικανοποιεί τους λάτρεις της γεύσης. Οι παραδοσιακές κρητικές συνταγές με twist συναντούν την μοντέρνα προσέγγιση και δημιουργούν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

    Το μενού του Αορίτη είναι πλούσιο και ποικίλο, με πιάτα που αποπνέουν γνήσιο κρητικό στυλ. Οι πρώτες ύλες είναι πάντα από τα γύρω νησιά των Κυκλάδων, ενώ τα κρέατα προέρχονται από το ίδιο το νησί και μια φάρμα στο Αγρίνιο. Τα παξιμάδια και ο ξινόχοντρος είναι τοπικά προϊόντα από την Κριτσά Λασιθίου, ενώ οι πατάτες και τα τυριά είναι από την Μεσαρά Ηρακλείου. Ενδεικτικά, οι συνταγές περιλαμβάνουν κοτόπουλο με κρητικά βότανα, φάβα με ξερό κρεμμύδι και αγκινάρες, κουνέλι με Μαρουβά, μεζές με κρητικό ξινόχοντρο, και πολλά άλλα.

    Ο χώρος του Αορίτη σχεδιάστηκε με γνώμονα το παραδοσιακό κρητικό σπίτι, καθώς αντλεί έμπνευση από τα ξύλινα έπιπλα και τους οντάδες που το συνοδεύουν. Είναι ένας χώρος που σε ταξιδεύει στην αυθεντική κρητική ατμόσφαιρα, παρέχοντας ένα μοναδικό περιβάλλον για να απολαύσετε το γεύμα σας.

    Εκτός από την εξαιρετική γαστρονομία, ο Αορίτης προσφέρει και μια εκλεκτή λίστα κρητικών κρασιών για να συνοδεύσετε το γεύμα σας. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακή μουσική, που παίζει χαλαρά στο background, δημιουργώντας ένα απολαυστικό περιβάλλον για το γεύμα σας.

    Ο Αορίτης ανοίγει από το πρωί, παρέχοντας κρητικό πρωινό και συνεχίζει με ένα πλούσιο μεσημεριανό μενού. Επιπλέον, κάθε Σαββατοκύριακο προσφέρει κρητικό brunch, ενώ μπορείτε επίσης να απολαύσετε την περιπλανώμενη μεζέ της Κρήτης μετά από την βραδινή σας έξοδο. Με τον Αορίτη, η γαστρονομική απόλαυση συναντά την αυθεντικότητα του κρητικού τρόπου ζωής. Μαιάνδρου 15, Ιλίσια, 210 7255699, με κόστος περίπου 20-30 ευρώ το άτομο χωρίς κρασί.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα