20 Μαΐου 2024

    «Πολυσυντροφία: Από την πραγματικότητα στη νέα κανονικότητα»

    «ΑΝ ΣΑΣ ΔΩΝΟΤΑΝ η ευκαιρία να ζήσετε χωρίς την προκαθορισμένη μονογαμία, τι θα λέγατε;». Αυτή είναι η ερώτηση που τίθεται στο νέο αμερικανικό ριάλιτι γνωριμιών «Couple to Throuple», ένα πρόγραμμα που προσκαλεί τέσσερα ζευγάρια να εξερευνήσουν την πολυσυντροφικότητα σε ένα τροπικό νησί-θέρετρο. Εκεί, ένας από τους 14 γοητευτικούς singles που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καλείται να προστεθεί στα ζευγάρια για να εξετάσουν την εφαρμογή της πολυσυντροφικότητας. Το «Couple to Throuple» ανοίγει νέους δρόμους για τις εκπομπές γνωριμιών αλλά δεν είναι απαραίτητα μια ευαίσθητη εξερεύνηση των μη μονογαμικών σχέσεων.

    Η προβολή του προγράμματος ήδη έχει προκαλέσει συζητήσεις για την πολυσυντροφικότητα, με την κοινότητα να θεωρεί ότι δίνει μια πολύ στενή άποψη των μη μονογαμικών σχέσεων. Παρόλα αυτά, η πολυσυντροφικότητα γίνεται όλο και πιο διάδοχο φαινόμενο, με νεότερες γενιές να ασχολούνται ανοιχτά με την ιδέα. Σύμφωνα με μελέτες, το 51% των νέων ενηλίκων κάτω των 30 ετών στις ΗΠΑ πιστεύει ότι ο ανοιχτός γάμος είναι αποδεκτός. Επίσης, πολλοί πλέον περιγράφουν την ιδανική τους σχέση ως κάτι άλλο εκτός από την απόλυτη μονογαμία.

    Ο κινηματογράφος και η τηλεόραση έχουν αρχίσει να αναπαράγουν λιγότερο συμβατικά μοντέλα σχέσεων, με ταινίες όπως το «Passages» και η επερχόμενη ταινία «Challengers» να παρουσιάζουν πολυσυντροφικές σχέσεις. Παρόλα αυτά, υπάρχει και κριτική για το πώς παρουσιάζονται αυτές οι σχέσεις, καθώς η αναπαράσταση τους μπορεί να είναι αποστειρωμένη και στενή. Είναι σημαντικό να επεκταθεί ο διάλογος γύρω από τις σχέσεις και το σεξ και να γίνει κατανοητή η έννοια της πολυσυντροφικότητας.

    Παρά την κριτική, η αμφισβήτηση της προεπιλεγμένης μονογαμίας είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός. Η διεύρυνση του διαλόγου γύρω από τις σχέσεις και το σεξ είναι κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποδοχή και κατανόηση. Όπως επισημαίνει η θεραπεύτρια ζευγαριών Lucy Cavendish, οι νεότερες γενιές είναι αυτές που καθορίζουν την αλλαγή και ήδη ορισμένες από αυτές είναι άνετες με την πολυσυντροφικότητα. Ακόμη και τα μεγαλύτερα ζευγάρια είναι πιο διατεθειμένα να εξετάσουν την ιδέα της μη μονογαμίας.

    Η προβολή προγραμμάτων όπως το «Couple to Throuple» μπορεί να δημιουργήσει συζητήσεις και να ανοίξει τον διάλογο γύρω από τις πολυσυντροφικές σχέσεις. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να παρουσιαστούν όλες οι πτυχές της πολυσυντροφικότητας και να αποφευχθούν οι απλοϊκές αναπαραστάσεις. Η πολυσυντροφικότητα είναι ένα ευρύτερο φαινόμενο που περιλαμβάνει διάφορες μορφές σχέσεων και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό και κατανόηση.

    Ας συνεχίσουμε λοιπόν να εισχωρούμε στον κόσμο των πολυσυντροφικών σχέσεων με ανοιχτό μυαλό και να προάγουμε έναν διάλογο που να ενισχύει την κατανόηση και την αποδοχή τους
    «Πολυσυντροφία: Από την πραγματικότητα στη νέα κανονικότητα»
    Τίτλος πρωτότυπουυ: ««Couple to throuple»: Πώς η πολυσυντροφικότητα εξελίσσεται στη νέα κανονικότητα»
    «Πολυσυντροφία: Από την πραγματικότητα στη νέα κανονικότητα»

    «Πολυσυντροφία: Από την πραγματικότητα στη νέα κανονικότητα»
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα